Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya arrendatorer efterlyses till Kolsvedjastugan och Kajevall

Inför vintersäsongen står Kolsvedjastugan och Kajevall utan arrendatorer. – Det är inte så lätt att driva sådana här ställen, säger fritidschefen Pelle Ferm.

Annons

Ljusdals kommun söker nu arrendatorer till de två utflyktsmålen Kolsvedjastugan och Kajevall, som båda är belägna utanför Ljusdals centrum. Kolsvedjastugan har haft flera olika arrendatorer under åren och den senaste i ordningen var Samverkanspartners i Gävleborg ekonomiska förening. Stugan ligger på Kolsvedjaberget några kilometer norr om Ljusdals centrum och kan användas för bland annat café/servering och kulturevenemang.

Läs mer: Kolsvedjastugan vandaliserad för tredje gången på bara några veckor: "Nu ber vi allmänheten om hjälp"

Kajevall ligger cirka nio kilometer nordväst om Ljusdals centrum. Där finns bland annat en skidbacke med lift och belysning, längdskidspår, stugor för uthyrning, receptions-och cafébyggnad och en pulkabacke. Kajevall hade i flera år samma arrendator.

Kolsvedjabacken i Ljusdal.

Fritidschefen Pelle Ferm menar att det är mycket jobb med allt runtomkring som rör platserna, och att det då är tråkigt när man sedan inte kan ha öppet.

Läs mer: På glid trots töväder

– När det har varit besökare har det varit bra med besökare, men i och med att det varit så dåliga vintrar så är det klart att besöksantalet sjunker. Vi försöker se om det finns några intressenter som vill ta tag i det, för det är ju synd om Kolsvedjastugan och Kajevall ska stå stängda i vinter. Det är inte så lätt att driva sådana här ställen, säger han.

Har det inte dykt upp intressenter inom en snar framtid, får man ta ställning i frågan och se om det går att lösa situationen på något annat sätt.

Mer läsning

Annons