Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu öppnar Ljusdals nya krog – så här ser insidan ut

Senaste tillskottet till Ljusdals krogliv heter Janus. Redan ikväll, torsdag, är det dags för smygpremiär. "Vi smygöppnar så att vi kan komma igång pö om pö", säger krögaren Beatrice Hansson Karakoca.

Annons

Så här ser nya krogen ut invändigt:

Sedan den tidgare verksamheten på gamla krogen Stadt gick en konkurs till mötes har restaurangdelen av Stadshotellet stått oanvänd. Men nu kommer det att bli ändring på det.

Läs också: Hemvändare öppnar ny krog i Ljusdal: "Vill skapa en storstadskänsla"

Efter en tids omfattande renovering slår nya krogen Janus bistro lounge upp portarna, redan den här helgen.

– Det kommer bli succé tror jag. Vi är klara med allt här inne och i köket, så det känns jättebra. Vi håller på för fullt med att prova vår à la carte-meny, säger krögaren Beatrice Hansson Karakoca.

Hon och maken Cengiz drev krogen Stadt mellan 2003 och 2010, innan de flyttade till Turkiet för att driva ett hotell. Men nu har paret återvänt hem till Ljusdal för att blåsa nytt liv i gamla Stadt.

Cengiz Karakoca och Beatrice Hansson Karakoca är spända inför premiären för Janus.

– Det är svårt att säga hur gästerna ska uppleva det. Men vi har försökt skapa en mysig atmosfär, säger Cengiz Karakoca.

Varför smygöppnar ni?

– Vi är inte riktigt på banan med allting, vi har lite småfix kvar. Och fasaden på verandan är inte riktigt klar. Därför smygöppnar vi så att vi kan komma igång pö om pö, säger Beatrice Hansson Karakoca.

Läs mer: Nu renoveras fula fasaden – ett glädjebesked för Ljusdals nya krog

Hon får medhåll av maken.

– Det tar ju tid att få allt att funka. Det är mycket nytt både för oss och personalen. Några veckor kan det ta att komma in i rutinerna. Därför kallar vi det smygöppning. Men sen så beror det också på att det är cruising i helgen, och då blir det väldigt mycket folk, säger Cengiz Karakoca.

Läs också: Järnvägs ägare om utelivet: "Det är ganska segt – folk måste gå ut"

Mer läsning