Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drar Rosehills succékvällar igång – rivstartar med Hellsingland Underground

Sommaren är här. Nu drar årets sommarkvällar på Rosehills igång på allvar. Redan på lördag går Hellsingland Underground upp på sommarscenen, för första gången på fyra år.

Annons

I år bryts alltså Hellsingland Undergrounds tystnad i Ljusdal. Bandet drar igång Rosehills-sommaren på allvar med en tidig spelning på lördag kväll.

– Tidigare spelade vi där varje sommar, men de senaste fyra åren har det helt enkelt inte blivit av. Så det här ska bli fantastiskt kul. Vi har ju släppt två nya skivor sedan dess, som vi knappt spelat alls i Ljusdal, säger Charlie Granberg, frontfigur i Hellsingland Underground.

Läs också: Ny skiva från Hellsingland Underground: Musik om livet här och nu

Hellsingland Underground gör sommarpremiär på Rosehills på lördag.

Senare under samma kväll uppträder hiphop-artisten Heizar.

Lördagen blir en försmak av resten av sommaren på Rosehills. För redan nästa vecka är det dags för årets första sommartorsdag där Erik Brodén med band spelar tillsammans med en hemlig gästartist. Samma upplägg gäller de kommande fem veckorna.

Läs mer: Storpublik på Rosehills med Dregen och Brodén på scenen

Tidigare år har konceptet varit en stor publiksuccé. Och förväntningarna inför sommaren är stora, berättar Sara Johansson på Rosehills.

– Det är ju väldigt roligt med sommartorsdagarna. Det betyder så klart även mycket ekonomiskt. Och folk vill verkligen ha det här, säger hon.

Läs även: Folkfest under premiären för sommarens musikkvällar

Men det bjuds så klart på mer musikunderhållning än så under sommaren. Sommarscenen gästas av Kolonien den 16 juli, Northern souls den 23 juli, och den 31 juli kommer legendaren John Holm, som återigen turnerar för första gången sedan 70-talet.

– Jag förväntar mig att det kommer vara lika trivsamt som tidigare. Vi har en så otroligt blandad publik, med människor från alla åldrar. Man behöver inte lämna barn eller svärmor hemma. Alla kan komma, säger Sara Johansson.

Mer läsning

Annons