Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittia gårdsbruksmässa väntas locka många besökare: "Målet är 6 000 personer"

På fredag går startskottet för Mittia gårdsbruksmässa för gårdsägare med jord, skog och djur. – Det som är roligt i år jämfört med tidigare är att utställarna själva är väldigt aktiva och bjuder in kunder, säger arrangören Stefan Färlin.

Annons

Förberedelserna är i full gång inför Mittia gårdsbruksmässa som arrangeras för tredje gången. Mässan startar nu på fredag och avslutas på lördag eftermiddag. Stefan Färlin är Mittias arrangör och projektledare tillsammans med Henrik Bruveris.

– Mittia Gårdsbruk blir större och större och i år är det rekord med 107 utställare, så det är jättekul att det växer. Mässan är för lantbruksägare i Mellansverige, som för oss är Dalarna, Gävleborgs län, Västernorrland, Jämtland och Härjedalen, berättar Stefan Färlin.

Läs mer: Mittia lockar bred publik med Småstadsliv

Mittia arrangerar mässan tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, och Maskinringen, MR. I år håller man till på Älvvallens IP och i Ljusdals Folkpark.

– I det här området finns drygt 73 000 lantbruksägare och 66 000 av dem är skogsägare. Det är ett stort distrikt, så utställarna som är här är väldigt intressanta. Vi har samarbete med LRF som har cirka 20 000 till 25 000 medlemmar i området och Maskinringen, som är leverantör till gårdsbruksägarna och har 1000 medlemmar i området.

Läs mer: Bonde startar minimejeri i Njutånger: "Alltid varit intresserad av närproducerat"

Förra året hade mässan nästan 4000 besökare, men inför i år har Mittia och medarrangörerna som mål att öka siffran till 6 000 besökare.

– Det som är roligt i år jämfört med tidigare, är att utställarna själva är väldigt aktiva och bjuder in kunder och det är jätteviktigt. I år har vi också elva skogsbolag som har anmält sig och kommer delta som utställare, säger Stefan Färlin.

Förutom en blandad kompott av utställare kommer humorgruppen Småstadsliv till gårdsbruksmässan och för de yngre besökarna kommer det finnas ponnyridning och tivoli på det öppna området i folkparken. En nyhet i samband med mässan är en utställarmiddag med underhållning och mat.

– Vi har ett begränsat antal till 200 personer för utställarna och andra intresserade. Det blir en mötesplats där man får sitta och prata om dagen. Nu hoppas vi på bra väder och mycket folk, avslutar Stefan Färlin.

Mer läsning

Annons