Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittia gårdsbruksmässa har startat

Utställarna har tagit plats på gårdsbruksmässan: – Vi är här idag och visar hur man kan sköta sin skog på avstånd genom förvaltning, säger Ulrika Forsman från Stora Enso Skog.

Annons

Under fredagen var det äntligen var det dags för första dagen av Mittia gårdsbruksmässa i Ljusdal som är för gårdsägare med jord, skog och djur. Mittia arrangerar mässan tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, och Maskinringen, MR. I år håller man till på Älvvallens IP och i Ljusdals Folkpark. Mässan arrangeras för tredje gången och avslutas på lördag eftermiddag.

Läs mer: Mittia gårdsbruksmässa väntas locka många besökare: "Målet är 6000 personer"

Mässan arrangeras för tredje gången och avslutas på lördag eftermiddag.

Stefan Färlin är Mittias arrangör och projektledare tillsammans med Henrik Bruveris. Tidigare berättade Stefan Färlin att man i år slagit rekord med 107 utställare och att mässan är för lantbruksägare i Mellansverige, som för dem är Dalarna, Gävleborgs län, Västernorrland, Jämtland och Härjedalen.

Lisa Winlöf arbetar på försäljnings- och marknadsavdelningen hos XYZ, som är ett marknadsinriktat företag som säljer maskinutrustningar och inriktar sig mot lantbruk och entreprenad.

– Vi gör redskap till hjullastare och jordbruksmaskiner, bland annat skopor och timmergripar som man sätter på jordbruksmaskinerna, och hjullastare inom entreprenad och lantbruk, berättar hon.

Läs mer: Mittia fick många lovord

Mittia arrangerar mässan tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, och Maskinringen, MR.

Dina Försäkringar ville inte bara ge information om deras arbete, man ville även bjuda på godis och några golfputtar.

– Det är lite tomt här än så länge, det är väl vädret som ställer till det men vi har lite minigolf och annat som vi kan locka bersökarna med. Får de en ”hole-in-one” vinner de en kexchoklad, säger Mari Bohlin.

Lite längre bort stod virkesköparen Jan Stark som förklarade att Siljan Skog är Mellansveriges största sågverksbolag och har två sågverk.

– Huvudkontoret är i Mora och klentimmersågen är i Blyberg. Vi har olika köpkontor i Ljusdal, Alfta, Trönö, Söderhamn och Ockelbo som tillhör den norra delen på Siljan Skog och det är vi som är här idag, säger Jan Stark.

Siljan Skog är Mellansveriges största sågverksbolag och har två sågverk.

Under ett stort tält befann sig också Stora Enso Skog, som hjälper skogsägare med allt som rör skogen, från plantering till röjning och avverkningar.

– Vi är här idag och visar våra erbjudanden och produkter, hur man kan sköta sin skog på avstånd genom förvaltning. Detta då vi ser att många skogsägare blir äldre och bor långt ifrån sin fastighet, då är det ett lätt sätt att sköta om sin skog aktivt genom förvaltning, säger Ulrika Forsman.

Ulrika Forsman och gänget från Stora Enso Skog.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons