Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tävlade i Järvloppet: "Det här är ett jätteroligt arrangemang"

I helgen gick Järvloppet av stapeln. Det är en ny tävling som snabbt har blivit populär och under lördagen ställde sig flera hundra löpsugna i olika åldrar på startlinjen.

Annons

Det är blåsigt men strålande sol och i området nära den södra skidbacken där hundratals barn och vuxna har samlats för att tävla. Järvloppet arrangerades första gången förra året, men har redan funnit sin publik.

Läs också: Dags för Järvloppet: "Man springer i fantastisk hälsingeskog"

De tävlande kommer från hela landet, och beroende på form och läggning finns möjlighet att tävla i olika distanser i den vackra naturen.

Ultraloppet, som är drygt fem mil långt, körde igång redan tidigt på morgonen. Vid elvatiden var det dags för halvmaran.

Läs också: Nytt lopp arrangeras i Järvsö

Hanna Gävfert var en av nära hundra tävlande som ställde sig på startlinjen till det drygt två mil långa loppet. Hon såg laddad ut inför starten.

Många laddade inför halvmaran på Järvloppet i Järvsö.

– Jag är onödigt nervös, säger hon och skrattar.

– Det känns alltid som det är ett stort mästerskap, men det är det inte.

Förra året kom Hanna runt banan på 2,5 timme och hoppas på en bättre tid denna gång.

– I år vet jag ju vad det här loppet innebär.

Full fart i starten.

Även barnen har möjlighet att delta i sina egna lopp. De allra yngsta springer 600 meter runt området och de lite äldre 1 600 meter.

Även barn och ungdomar deltog i olika distanser.

Josefin Jarlhedens två barn sprang i varsitt av dessa.

– Det här är ett jätteroligt arrangemang, från 2,5-åringen och upp till de äldsta. Helt underbart, säger hon entusiastiskt.

Läs också: Starka prestationer under Stenhamreklassikern

De allra minsta sprang 600 meter.

Även Per Jonsson från Delsbo tycker det är roligt att barnen får prova på att springa och tävla under roliga former. Han möter upp sin son Sigge Jonsson Strid vid 600-metersmålet.

Sigge Jonsson Strid tar i för fulla muggar i slutspurten. Kompisen Isak Blomdahl hjälper till.

Själv ska Per strax tävla den 11 kilometer långa Järvmilen, där de flesta av dagens deltagare har anmält sig. Han är inte ute så mycket för att vinna utan mer för att få inspiration.

– Det är bra att ha ett mål och få motivation till att träna. Det är roligt att springa, men också lite plågsamt, säger han med ett leende.

Järvsös eget lodjur Loa var ett populärt inslag bland barnen.

Mer läsning