Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdaling i BBC om fotbolls-EM: "Zlatan is a beast"

När BBC, den brittiska motsvarigheten till SVT, letade efter ett fan från varje land som deltar i fotbolls-EM i Frankrike, så fann de Hans Embretsen från Ljusdal. Han var på plats i Paris i måndags när Sverige spelade sin första match i mästerskapet.

Annons

– Vi var bara fyra stycken där när journalisten kom, så jag fick ju ställa upp. Jag trodde inte det skulle bli något av intervjun, men när jag kommit till Sverige började det plinga i telefonen. Då förstod jag att filmen var ute.

Läs mer: Efter nederlaget mot Irland – så uppges Hamrén ändra i startelvan

I intervjun med BBC News berättar han om sin favoritspelare: Zlatan. Hans Embretsen lovordar den svenska forwarden och kallar honom både "beast" och "viking". På frågan från Ljusdals-posten om han själv är svenska landslagets största fan, skrattar han och tillägger:– I måndags var jag nog det. Tillsammans med alla andra 20 000 svenska fans var det fantastiskt. Vi var de absolut bästa fansen, det var helt underbart, berättar han.

Läs mer: Bordtennisprofilen åkte till fotbolls-EM – utan biljetter: "Väldigt häftig upplevelse"

Idag är Hans Embretsen inte på plats i Toulouse utan planerar att se matchen i Stockholm, där han jobbar. Han tror att Sverige har en stor chans i mästerskapet (även om han i intervjun råkar prata om Belgien-matchen).

– Man måste hoppas och tro, man måste hoppas och tro.

Mer läsning