Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs och Lasse Berghagen förgyllde stipendiekväll i Järvsö

Musikglädjen och Järvsöandan var stor när årets Lill-Babsstipendium delades ut till folkmusikern Sara Karlsson. Konserten förgylldes bland annat av Lasse Berghagen, och så klart Lill-Babs själv.

Annons

Se alla bilder från kvällen i bildspelet nedan.

Traditionsenligt ordnades en musikfest i Järvsö när årets Lill-Babsstipendiat skulle hyllas under fredagskvällen. Den här gången på Lill-Babs caffär. Folkmusikern Sara Karlsson, som är uppvuxen i Tranås i Småland men numera bor i Järvsö, fick ta emot stipendiet för sitt engagemang i det lokala musiklivet.

Läs också: Hon får årets Lill-Babsstipendium: " Roligt att bli uppmärksammad"

Hon satte också färg på kvällen med en rad fröjdiga framträdanden. Först med ungdomarna i Hälsinge låtverkstad och sedan med gruppen Jarsefolk.

Barbro Lill-Babs Svensson fanns så klart på plats och var på strålande humör.

– Det här är det bästa som finns. Att få se ungdomar, folk och musik. Vi har så mycket fantastiskt i vår hembygd.

Hon hyllar årets stipendiat Sara Karlsson.

– Hon är underbar. Jag såg henne förra året, för då var hon på scenen. Då sa jag: Henne ska vi ha nästa gång. Hon är grym.

Läs om fjolårets konsert: Lill-Babs stipendiekonsert följde hambon

Kvällens konferencier Jörgen Åberg lämnade över stipendiet till Sara Karlsson.

Vid sidan av stipendieutdelningen var kvällens stora dragplåster Lasse Berghagen som mot slutet intog scenen och drog igång allsång tillsammans med åskådarna.

Johanna Bakke, Hälsinge låtverkstad, Waldemar Seger och Clara Sagström tillsammans med Andreas Markusson var de övriga som bidrog till att göra fredagskvällen till en riktig musikfest, trots det kalla och blöta vädret.

Läs mer: Småland + Hälsingland = Jarsefôlk

Mer läsning