Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna släpper sitt första album: "Det har varit min dröm att få göra en egen skiva"

Som liten sjöng och spelade hon med sin pappa. För knappt ett år sedan var sångerskan från Järvsö med och tävlade i Svensktoppen nästa. På lördag släpper Johanna Bakke sin första skiva "Clearly Red" i Glashuset på Rosehills.

Annons

På lördag släpper Johanna Bakke sin skiva Clearly Red på Rosehills i Ljusdal. Foto: Robert Jonsson/Arkiv

I januari i år blev den klar. Skivan som Johanna Bakke från Järvsö tillsammans med Manne Lööv och Johan Svedberg producerat under hösten och vintern hemma hos Daniel Granberg. Resultatet blev albumet Clearly Red med Johannas fem egenskrivna låtar. För två veckor sedan levererades den färdiga skivan hem till hennes dörr.

- Det kom en halv lastpall hem med mina skivor. Det var jättehäftigt och roligt samtidigt som det var lite läskigt, säger Johanna Bakke.

– Det har alltid varit min dröm att få göra en skiva, men det har inte funnits material till det och inte tid heller. Efter att jag tog studenten blev det mer tid för musiken, säger hon.

Läs mer: Johanna från Järvsö tävlar i länsfinalen av Svensktoppen nästa

Namnet på skivan kom efter ett naturfenomen.

– Jag och två kompisar skulle titta på blodmånen i höstas. Vi började på lilla älvbron, sedan åkte vi till Lillhälle, Kolsvedjaberget och sen till flygfältet för att se den. Låten handlar om det, säger hon.

Läs också: Hälsingar i låttävling

I januari i år blev skivan klar och för två veckor sedan fick Johanna Bakke den i sin hand.

På lördag är det då dags för skivsläpp för Johanna Bakkes album i Glashuset på Rosehills i Ljusdal. Under kvällen kommer även artister som Louise Rosén, Jörgen Åberg och Hasse Johansson att uppträda. "Clearly red" är en blandning av stilar berättar artisten – allt från pop, rock till soul och jazz.

– Jag har alltid uppträtt med väldigt många olika stilar, och sjungit. Så det blev naturligt att skivan blev så, säger Johanna.

– Jag är säkert påverkad av politiska saker i min musik också och det är klart att det dyker upp åsikter i det man gör för jag är väldigt sammhällsintresserad, säger Johanna Bakke.

Läs även: Musiksatsning på Unitis: "Vi vill att det ska bli en naturlig mötesplats"

Mer läsning

Annons