Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöarena räddas ur sin ekonomiska knipa – av framtida bidrag

Nu kan elen kan slås på igen i Järvsö arena. Kommunen har ryckt in och gett Järvsö IK 300 000 kronor i förskott på nästa års bidrag. Det löser de akuta problemen, menar klubbens ordförande som också säger man måste hitta en mer långsiktig lösning.

Annons

Det ekonomiska läget för Järvsö IK har varit ansträngt länge och för några veckor sedan blev situationen akut. Strömmen till Järvsö arena stängdes av för att föreningen inte kunnat betala räkningarna.

Läs mer: Järsvsö IK går på knäna – elen avstängd i arenan

För några veckor sedan stängdes elen i Järvsö arena av eftersom Järvsö IK inte kunde betala räkningarna.

Nu har klubben fått ett förskottsbetalning från kommunen på nästa års driftbidrag. Det handlar om 300 000 kronor som ska användas för att rädda klubbens ekonomi på kort sikt.

Och pengarna behövdes. Nu har klubben kunnat dra igång elen igen, berättar Järvsö IKs ordförande Andreas Andersson.

– Det är bra för det akuta läget, vi behöver dock en hitta en permanent lösning tillsammans med kommunen så det fungerar på sikt, säger han.

En förskottsbetalning på ett redan beslutat bidrag kräver inget politiskt beslut och därför var den här lösningen den snabbaste för att ge klubben pengarna från kommunens sida, förklarar kommunchefen Claes Rydberg.

Han säger att det pågår samtal med klubben om att hitta en långsiktig lösning.

Läs mer: Järvsö arena sökte fördubblat stöd redan 2015

Från klubbens sida har man länge haft önskemålet att kommunen ska höja driftbidraget till Järvsö IK från drygt 400 000 kronor till 700 000 kronor för kunna hantera den allt dyrare driften av Järvsö arena. Men från kommunledningens sida verkar en sådan lösning inte vara lika självklar, där tittar man på flera olika spår.

– Vi tittar på olika lösningar, men jag kan inte gå in på vilka just nu, säger Claes Rydberg.

Mer läsning

Annons