Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här bjuds alla 80-plussare på stor fest: "Hon är snäll som tänker på oss gamla"

Vackert väder, glad musik och mat i mängder väntade många av Ljusdals kommuns 80-plussare när de i helgen bjöds på stor fest i Folkparken.

Annons

Lilian Hjort och hennes sygäng har gjort säg välkända för ideellt anordnade festligheter för kommunens äldre. Den här sommaren är så klart inget undantag. I helgen bjöds kommunens 80-plussare till Folkparken i Ljusdal för att få uppleva en riktig fest. Tillställningen lockade flera hundra besökare under både lördag och söndag.

Läs även: Uppskattad dag för de äldre

85-åriga Ellen Svedman, som bor på Backsippan, fick möjligheten att vara med under söndagens festligheter. Och hon stortrivdes verkligen.

– Det är så roligt att vara här och träffa så många. Jag känner inte igen alla, men de man känner är det ju jätteroligt att träffa.

Läs också: Rekordmånga 80-plussare bjöds på mat: "Det har ökat för varje år"

Söndagen inleddes med underhållning på dansbanan. Artisten Emma Svensson sjöng och spelade både egenskrivet och klassiker från bland annat Bob Dylan. Kommunpolitikern Sören Görgård (C) fanns också på plats under dagen för att visa kommunens stöd till sygängets initiativ. Det här blev också första året som kommunen valde att ställa upp med pengar för hyran av Folkparkens lokaler.

Läs mer: De ordnar historiskt kalas

Lite senare under eftermiddagen fick gästerna röra sig in till restaurangdelen där de möttes av uppdukade långbord. Utanför var kockarna i full gång med att förbereda all mat, där en helstekt spädgris var det mest iögonfallande.

Eldsjälen Lilian Hjort i full gång med att servera gästerna mat.

I anslutning till maten bjöds det på ännu mer musikunderhållning när Lill-Stickans orkester spelade.

Eldsjälen Lilian Hjort höll i trådarna under dagen. Det är också hon som tillsammans med andra eldsjälar, välvilliga företagare och sponsorer gjort den makalösa festen möjlig.

– Det är jätteroligt. Jag blir så förvånad över att hon kan ställa upp och ordna så här mycket. Jag har tackat henne idag, men det hjälper ju inte henne mycket. Hon är otroligt duktig, och snäll som tänker på oss gamla som inte kommer oss någonstans annars. Det är inte många som tänker på oss gamla i dag, säger Ellen Svedman.

Läs även: Lilian brinner för gemenskap

Middag för 80-plussare i Folkparken i Ljusdal

Mer läsning