Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällbos rivstart på hösten fortsätter: "Känns skönt med lite andrum till kvalplatsen"

Hällbo har rivstartat höstsäsongen på allra bästa sätt. Andra raka storsegern kom mot Färila på bortaplan. – Det var inget skönspel. Men det är tre poäng, säger tränaren Niklas Östlund.

Annons

Det blev precis som första matchen efter sommaruppehållet klara siffror för Hällbo. Då besegrades Ilsbo med 6–1. Nu blev det 4–1 mot tabelljumbon Färila.

Oskar Westh gav – med sitt åttonde mål för säsongen – gästerna ledningen. Alexander Näslund kvitterade sedan, men strax innan halvtidsvilan sköt Johan Sköld 2–1 till Hällbo.

– Det var en ganska ryckig match. Vi började ganska bra, men sedan slappnade vi av och det blev lite lojt. Vi ska vara bättre än Färila och det visade sig också innan det var färdigt när målen ramlade in, säger Niklas Östlund.

Oskar Westh gjorde mål för Hällbo igen.

Men matchen levde långt in i den andra halvleken. De två sista målen kom inte förrän mot slutet.

– De var aggressiva, men spelamässigt hade inte så mycket egentligen.

Förra säsongen slutade Hällbo sexa i division 4. Men under den första halvan av årets säsong har det gått tyngre. Därför är totalt 10–2 på två matcher en välkommen nystart som lovar mer.

– Det känns skönt med lite andrum till kvalplatsen. Det är mot bottenkollegor naturligtvis och det blir tuffare matcher framöver, säger Niklas Östlund.

– I våras tycker jag att vi också hade lite oflyt med ett par uddamålsförluster och borde kanske ha haft några mer poäng.

– Men jag tror vi ska kunna plocka lite fler under hösten.

Matchfakta

Färila–Hällbo 1–4 (1–2)

Målen Hällbo: Johan Sköld 2, Oskar Westh, Semir Avdic.

Färila: Alexander Näslund.

Domare: Philipp Dages, Arbrå.

Mer läsning

Annons