Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på orienteringslägret: "Meningen är att det ska vara roligt"

Just nu pågår ett orienteringsläger för barn och ungdomar i Ljusdal: – Vi råkade gå till Tjock-Anders en gång för att vi läste kartan fel, så vi plockade blåbär istället, säger deltagaren Milla Jonsson.

Annons

Under veckan har Ljusdals Orienteringsklubb anordnat ett orienteringläger för barn och ungdomar mellan åtta och femton år. Lägret är vid klubbstugan vid skidstadion i Ljusdal och pågår under fem dagar.

Orienteringen och aktiviteterna är på dagtid mellan nio på morgonen och tre på eftermiddagen. Ljusdals OK hjälper till med mat och skjuts till aktiviteterna.

Läs mer: Efter jätteskandalen i O-ringen – fusket kan ha pågått i flera år: "Finns tydliga indicier på det"

Orienteringslägrets tre ledare är Oskar Bütikofer, 15 år, Emilia Ovegren, 14 år och Marcus Dolk, 18 år. Alla tre kommer från Ljusdal.

– Innan lägret så planerade vi olika saker med orientering som bakgrund, med flera orienteringsbanor. Vi har mest varit här men också på Slottegymnasiet där vi hade sprint och roliga aktiviteter. Igår var vi i Storhaga och körde ett pass på en riktig orienteringsbana där deltagarna fick testa på en lite roligare orienteringsterräng ute i skogen, säger Marcus Dolk och förklarar att meningen med lägret är att det ska vara roligt.

Oskar Bütikofer, Marcus Dolk och Emilia Ovegren är ledare för orienteringslägret.

Läs mer: Det här händer i juli och augusti – din guide till Sommarhälsingland

På lägret har man även haft önskelekar där deltagarna fått ge förslag på vad de vill göra, då det kan bli lite för mycket orientering på schemat.

– Hittills har det gått bra. Vi åker till Måga imorgon och sedan får vi se om det blir bad efter det, säger Emilia Ovegren.

Milla Jonsson, 9 år, från Ljusdal, Signe Andersson, 11 år, från Färila, Agnes Jansson, 10 år, från Stockholm och Filippa Kollberg, 10 år, från Stockholm, var mycket nöjda med lägret.

Milla Jonsson, Signe Andersson,  Agnes Jansson och Filippa Kollberg tyckte lägret var roligt.

– Jag tycker att det är roligt och det är bra att det inte bara är orientering hela tiden, att man hinner göra fler saker också. Jag har orienterat lite i skolan men inte så mycket. Ibland är det svårt, men man är bättre på det nu än i början, säger Agnes Jansson.

Milla Jonsson höll med om att orientering kan vara svårt ibland.

– Vi råkade gå till Tjock-Anders en gång för att vi läste kartan fel, så vi plockade blåbär istället, berättar hon.

Signe Andersson tyckte lägret var roligt då man hade roliga lärare, och Filippa Kollberg höll med.

Lägret är vid klubbstugan vid skidstadion i Ljusdal och pågår under fem dagar.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons