Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag lanserar hemsida för familjehem – får 150 000 kronor i bidrag

Hemsidan allafamiljehem.se startas upp av Ljusdalsföretaget XFAM AB för att informera om lediga familjehem och sökbara familjehem runt om i landet. Nu beviljas de ett investeringsbidrag på 150 000 kronor av Region Gävleborg.

Annons

Den 17 mars i år inkom en ansökan från det nystartade företaget XFAM AB i Ljusdal till Region Gävleborg. Ansökan gällde ett regionalt bidrag på 150 000 kronor för bland annat företagsutveckling . Företaget skriver i sin ansökan att verksamheten kommer att samla in information om familjehem via hemsidan allafamiljehem.se.

Läs även: Värdshuset Lokatten kan få nytt liv – ägaren har fått bygglov för HVB-hem

Informationen på hemsidan kommer sedan att delas ut mellan kunder inom vårdsektorn och förenlig verksamhet och fungera som en slags länk.Den 21 mars beviljades bidragsansökan från XFAM AB och inom kort kommer företaget att lanseras enligt delägaren Staffan Söderbeg.

Läs även: Bygglov klart för HVB-hem i Gästis i Färila – men kan bli annan verksamhet: "Vi är lite tveksamma"

– Vi såg att det fanns ett behov att matcha, säger delägaren Staffan Söderberg.

Genom hemsidan allafamljehem.se kan personer som söker familjehem, eller själva erbjuder familjehem registrera sig och få hjälp till kontakt. Företaget ska ge upplysningar om lediga familjehem, visa förfrågningar från kommuner som söker familjehem och ge tips på bland annat familjehemsorganisationer .

Läs även: Nytt HVB-hem på gång – Credo IV öppnas på Gärdeåsen i Ljusdal

Ansökan visar att två personer är anställda på företaget och att ytterligare två kommer att anställas. Enligt delägaren Staffan Söderberg har företaget varit aktivt i några månader redan men vill inte gå ut med mer information kring verksamheten förrän den slutgiltiga lanseringen.

Mer läsning

Annons