Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flydde från Burma till Ljusdal – nu har han startat eget

Cung Ling har bara bott i Sverige i två år, men har gedigen erfarenhet av att jobba med elektronik. Nu startar han eget för att hjälpa Ljusdalsborna med sina trasiga prylar.

Annons

Cung Ling kan laga såväl datorer som mobiler och läsplattor.

33-åriga Cung Ling kommer från Burma men bor i Ljusdal sen två år tillbaka. Han har nyligen startat sitt egna företag på Kläppavägen i Ljusdal, där han erbjuder lagning av skärmar, datorer och andra elektronikprylar.

– Jag har jobbat med elektronik i över 10 år, både i Burma och Malaysia, så det känns bra att kunna göra det här också, berättar han.

Läs mer: Nyanlända har kompetensen företagen söker

Teknikintresserad har han varit sen barnsben och som 14-åring skaffade han sig kurslitteratur för att lära sig mer om teknik på egen hand. Det blev snart även teknikstudier på universitetet.

Läs mer: Nu kan anrika värdshuset flyttas - trots kommunens nej

Nu har han beställt hem olika maskiner och verktyg från Kina för att kunna meka med kundernas elektronikprylar. Laddare som slutat fungera, glasskärmar som spruckit eller LCD-skärmar som lagt av – det är ingen match för Cung Ling.

– Man ska inte behöva gå runt med en trasig skärm, utan det är bara att komma hit så löser jag det. Är det något problem datorn eller tv:n kan jag även hjälpa till med, säger Cung Ling och ler.

Mer läsning

Annons