Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma laddar för andra countryfestivalen i Ljusdal

Förra sommaren hade hon sin första countryfestival hemma i familjens loge i Ljusdal och till helgen är det dags igen. – Det bästa med att hålla på med musik är glädjen som man möter hos publiken, säger Emma Svensson.

Annons

I somras var tanken att Emma Svensson och inbjudna gäster skulle sjunga och spela countrymusik i logen, vilket gick hem hos publiken. Därför gör hon och familjen om succén igen med Little Hell Countryfestival.

Läs mer: Emma bjuder in till countryfestival

Till helgen är det dags för den andra countryfestivalen i familjen Svenssons loge.

– Jag hade varit och spelat på många countryfestivaler där det ofta är samma stämning, det är mycket glatt och mycket känslor. Så jag ville ta det till Ljusdal och göra det hemma på min loge, säger Emma Svensson.

Hon kontaktade Estrad Ljusdal som nappade direkt och ville hjälpa till. Tillsammans med dem var familjen med och ordnade festivalen, och man fick även hjälp av vänner med allt från parkering till att sälja biljetter.

– Tack vare dem så fick jag mycket hjälp, vilket jag får i år också. Så det är jag och min familj tillsammans med dem som ordnar det. Jag hade inte kunnat göra det själv. Förra året var det väldigt lyckat, så då kände vi att det måste vi göra om. I år är det nio band som spelar, vilket är lite fler än förra året, men det är ganska lika, säger Emma Svensson.

Läs mer: Gnarps Country Queen utökar repertoaren och släpper ny skiva

Hometown Marie, Hanna & Alexandra och One Way Ticket är några av banden som spelar.

Till helgens countryfestival har hon försökt satsa på yngre sångare då hon själv är yngre och spelar countrymusik, hon vill få fram ungdomar och framfö allt tjejer. Några av banden som kommer vara på plats i logen är Hometown Marie, Extract, Hanna & Alexandra och hennes egna band One Way Ticket.

Redan som liten var Emma Svensson intresserad av musik. Hon började uppträda med egna låtar vid tio års ålder och hade då spelat gitarr i två år. One Way Ticket har spelat tillsammans i cirka fyra år och består av Manne Lööv på trummor, Ellinor Olsson på fiol, Amanda Levander på bas, Oskar Forsblom på elgitarr och Emma själv på sång och gitarr.

Emma Svensson satsar på yngre sångare, framförallt tjejer.

– Jag har spelat och trubadurat väldigt mycket på olika krogar och så där. Nu med mitt band One Way Ticket har det blivit jättemycket spelningar, i sommar har det varit nästan varannan dag, det är jättekul! Vi kör en blandning mellan folkrock och country, och mycket låtar som jag skrivit.

I juli tävlade Emma Svensson, Ellinor Olsson och Eric Ohlsson med gruppen Oh i Svensktoppen Nästa , och vann den stora länsfinalen av totalt sex finalister.

– Jag, Ellinor som spelar fiol i mitt band och Eric som är dj, skrev en låt och skickade in det på kul till Svensktoppen. Vi hade ju bara mixat den själv, men det var så kul att vi vann när vi inte hade räknat med det alls.

Emma Svensson menar att det bästa med att få hålla på med musik är glädjen man möter hos publiken.

– Speciellt om man har skrivit en egen låt som man spelar. Om man har lagt ut den på nätet, men inte har någon aning om hur många som lyssnat på den. Sedan spelar man och märker att alla sjunger med i den egna låten. Det tycker jag är den häftigaste känslan av alla.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons