Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter bränderna i Ljusdal: 17-åriga pojkar kopplas till bilbrand

Polisen har tagit ett större grepp om alla de bränder som under sommaren misstänkts varit anlagda i Ljusdal. Nu kan en av bilbränderna vara klarlagd. Tre tonårspojkar misstänks ligga bakom dådet.

Annons

En hel rad mystiska bränder har härjat i Ljusdal under sommaren. Och polisen har, trots misstankar om att bränderna har ett samband, haft svårt att komma någon vart med utredningarna.

För ett par veckor sedan kunde polisen berätta att en 45-årig man var misstänkt för en av alla de anlagda bränder som inträffat i området nära Slottegymnasiet. Mannen är fortsatt misstänkt för dådet, och även intressant för flera andra bränder, bland annat en anlagd bilbrand intill Naturbruksgymnasiet.

Läs också: 45-årig man skäligen misstänkt efter ny brand i Ljusdal i natt

En rad bränder som anlagts i Ljusdal under sommaren har gäckat polisen.

En annan bilbrand, som inträffade utanför bensinmacken OKQ8 en natt i juni, kan han dock avskrivas från. Till den händelsen har polisen istället kunnat koppla tre pojkar, samtliga 17 år gamla och hemmahörande i Ljusdals kommun.

Läs mer: Bilbrand vid bensinmack i Ljusdal – räddningstjänst larmad till platsen

– Vi har en klar bild av hur branden ägt rum. Den ser vi som utredd och klar. Vi kommer att redovisa det till åklagaren inom de närmsta dagarna, säger polisens förundersökningsledare Rickard Eriksson.

Vad vet ni om motivet bakom branden?

– Vi har motiv, men vill inte gå in på det än.

Han betonar dock att de tre pojkarna inte alls är misstänkta för de andra bränderna.

– De är inte misstänkta för bränderna uppe vid Slotte och heller inte intressanta. De har naturligtvis varit det, men efter förhören är vi helt säkra på att de inte är intressanta där, säger Rickard Eriksson.

Läs även: Flera bränder i Ljusdal – räddningstjänsten misstänker koppling

Mer läsning

Annons