Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det var en kommunikationsmiss”

Att en vikarie fick jobba på Öjegården i Järvsö utan att först haft introduktion, berodde på en missförstånd. Det säger Ann-Katrin Samuelsson, chef på bemanningsenheten.

Annons

Ann-Katrin Samuelsson, enhetschef på bemanningsenheten i Ljusdal.

– Vi skickar inte ut ointroducerade vikarier om det inte föregåtts av samarbete tillsammans med och kommunikation med ansvarig enhetschef på plats. Vakansen uppstod med kort varsel och missförståndet uppstod av en kommunikationsmiss mellan enhetschef och bemanningsenheten. Det fick inga konsekvenser för de äldre, men det var förstås jobbigt för personalen, säger hon.

Läs mer: Personalen på Öjegården säger ifrån: "Snart kommer något allvarligt att inträffa"

Det är inte bemanningsenheten som ansvarar för att vikarier får introduktion, utan det är enhetschefen på boendet. Chefens uppgift är att ge personalen bra förutsättningar att utföra sitt jobb.

– Vi ser över och förbättrar rutinerna tillsammans med bemanningsenheten, vilket bland annat innebär att man skickar information om vikarie till både chef och assistent eftersom jag inte alltid är på plats, säger Britt-Marie Lodin, enhetschef på Öjegården.

Äldreomsorgen är beroende av vikarier, i synnerhet under semestertider.

Läs mer: Svårt att hitta vikarier för sommaren

För att få bli vikarie i omsorgen i Ljusdals kommun ska du ha undersköterskeutbildning eller gymnasieutbildning och intentionen att utbilda dig till undersköterska. I sommar är det 385 vikarier som ska hjälpa till att fylla luckorna som semestrar och sjukskrivningar ger upphov till inom kommunens omsorg. Av dem är det bara cirka en tredjedel som har undersköterskeutbildning. Resten kommer att behöva introduktion.

Finns det tid och resurser nog att ge vikarier på Öjegården en bra introduktion?

– Vi arbetar för att få till så bra introduktioner som möjligt. Vi har utbildade handledare som i förstahand tar hand om vikarier. Finns inte de på plats tar övriga arbetskollegor över rollen och introducerar med hjälp av en dokumentmall och checklista. I den framgår allt man bör kunna för att arbeta inom verksamheten, säger Britt-Marie Lodin.

Sylvia Olsson, Anna Berg-Andersson, Lena Guhrén och Maria Fernmalm är oroliga över vikariesituationen på äldreboendet Öjegården i Järvsö.

Personalen på Öjegården kritiserade också bemanningsenheten för att skicka många olika vikarier. Något som kan oroa de äldre. Enligt Ann-Katrin Samuelsson är ambitionen att de äldre inte ska behöva träffa alltför många olika personer, men att det målet lätt krockar med andra prioriteringar.

– När vi ska fylla en vakans med en vikarie kan vi inte bara välja och vraka bland vikarierna, utan vi måste ta hänsyn till LAS-regler och att ordinarie personal som behöver pass för att nå upp till heltid erbjuds pass. Det är ett väldigt pusslande och ibland krockar ambitionen om kontinuitet med ambitionen om flexibilitet. Det är olyckligt, men en verklighet, säger Ann-Katrin Samuelsson.

Mer läsning

Annons