Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för vildmarksmässa: "Det ska bli otroligt roligt"

Ralph Persson anordnar vildmarksmässa i helgen med blandat utbud. – Det kommer vara utställningar, föreläsningar, mat och musik som rör vildmarken, säger han.

Annons

I helgen är det dags för vildmarksmässan ”Klösbo Big Game” i Klösbo, Ljusdal. Arrangören Ralph Persson är förväntansfull och hoppas på mycket besökare. Han har själv varit till USA och runt om i Europa på olika vildmarksmässor. Intresset började så småningom växa för att anordna något liknande hemma i Sverige.

Läs mer: Full fart i vildsvinshägnet – i Klösbo utanför Ljusdal byggs en stor viltanläggning

– Jag har nog alltid varit intresserad av vildmarksliv men har inga föräldrar som jagar som det flesta har. Jag började jaga i sen ålder och har lärt mig mycket av äldre jägare, säger Ralph Persson.

Det är första året vildmarksmässan anordnas och det kommer vara både utställare och föreläsare på plats, men även artister och olika sorters mat.

Läs mer: Granne klagar på skällande hundar i Storhaga: "De får stå ut i sommar"

– Vi har exempelvis jordbruksredskap som vi ställer ut som hör till den gamla gården som varit obebodd sedan 1960. Det kommer vara många föreläsningar, bland annat i hunduppfödning. Det blir lite allt möjligt där vi har olika maträtter som vi tillagar utomhus, som viltskav och annat gott, berättar Ralph Persson.

En av artisterna som uppträder är Roger Bäck som är populär inom jägarkretsar. På fredagskvällen kommer det vara trubadurafton och helgen avslutas med höstfyrverkeri.

– Det är många som har hjälpt mig och jobbat ideellt med det här. Det ska bli otroligt roligt, avslutar Ralph Persson.

Mer läsning

Annons