Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Befolkningen minskar trots att fler flyttar till än från Ljusdals kommun

Första halvåret 2016 minskade befolkningen trots att det finns ett flyttningsöverskott på 20 personer. Det beror på att antalet nyfödda kommuninvånare var färre än dem som avled.

Annons

Under första halvåret 2016 minskade Ljusdals kommun sin befolkning med 28 personer, vilket gjorde att kommunen hade 18 999 invånare den 30 juni. Under det första halvåret 2015, ökade folkmängden med 41 personer i kommunen.

Läs mer: Babyboom i Söderhamn – mycket tyder på att befolkningen kommer att öka

Skillnaden är att det flyttade avsevärt fler från kommunen under första halvåret i år, än under samma period i fjol. Sifforna ligger på 422 personer som är utflyttade idag jämfört med 340 personer under första halvåret 2015, skriver Ljusdals kommun på sin hemsida.

Ljusdals kommun har färre invånare trots flyttningsöverskott.

Men trots att det är fler som flyttat från kommunen under årets första sex månader, än samma tid 2015, har man nu ett flyttningsöverskott i statistiken från Statistiska centralbyrån, SCB, där det handlar om 20 personer.

Själva flyttningsöverskottet har ändå inte gjort att folkmängden i Ljusdals kommun slutat minska. Detta beror på att det under första halvåret var antalet nyfödda kommuninvånare färre än dem som avled.

Mer läsning

Annons