Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde från Bollnäs till Ljusdal för att köpa sprit – hade droger och 1,78 promille i blodet

Systembolaget var stängt, så Bollnäsbon lånade en bil för att köra till Ljusdal och köpa sprit av en vän. Han var då påverkad av droger och hade 1,78 promille alkohol i blodet.

Annons

Mannen i 30-årsåldern åtalas för två fall av grovt rattfylleri, två fall av grov olovlig körning, två fall av ringa narkotikabrott och skadegörelse.

Det var den 30 april som han stoppades av en polispatrull inne i Ljusdal, efter att han kört vingligt. Det visade sig att han hade spår av drogen diazepam, samt 1,78 promille alkohol i blodet. Mannen erkände brott, och förklarade att han lånat bilen av en vän för att åka till Ljusdal och köpa sprit av en annan vän.

Ungefär två veckor senare stoppades mannen återigen när han körde grovt rattfull. Denna gången på Industrigatan i Bollnäs, 18 maj. Han körde då med 2,02 promille alkohol och var påverkad av amfetamin.

Slutligen åtalas mannen även för skadegörelse. Detta efter att han kastat en näve med grus på en bil som stod parkerad utanför socialtjänsten i Bollnäs. Mannen hade fått ett negativt besked och tog ut sin frustration på bilen.

Mannen har erkänt samtliga brott.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

Mer läsning

Annons