Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

W.A.Mozart är tillbaka och Olsen trivdes i spets

Efter ett halvårslångt tävlingsuppehåll är Jan-Olov Persson-tränade W.A.Mozart tillbaka som en vinnare igen. På fredagskvällen ledde han comebacken från start till mål och var aldrig riktigt hotad när han vann på 1.27,4/2 140 meter.

Annons

– Det är en fantastisk travare, menade Jan-Olov Persson.

– Tyvärr är han lite tung i kroppen och dras därför med skadeproblem, förklarar Persson tävlingsuppehållet.

Tillbaka är även Jan Ove Olsen som nu vann med Caroline Holm-tränade Järvsömonaefter att tidigt avancerat till utvändigt ledande Sirifaxa.

– Jag tyckte jag hade tidig koll, menade Jan Ove och tillade;

– Det är skönt att köra en favorit, jag tror jag hade ett snittodds på 40 gånger på körningarna innan.

Jan Ove Olsen.

Det var för övrigt Jan Oves första seger på Hagmyrensedan 20 april 2015 då han vann med Caroline Holm-tränade Charmig.

Vid Bergsåkers lunchtävlingar på torsdagen tog Ulf Ohlsson en dubbel med Anders Wallin-tränade hästar. På fredagkvällen ledde han hela vägen med Magaldi, en 3-åring som är såväl uppfödd, ägd och tränad av Anders Wallin.

– Han höll upp ledningen och sedan blev det en temposkärpning varvet kvar, men han kändes fin hela vägen, sade Ohlsson efter segern på 1.18,0/2 140 meter.

Ledning från start till mål blev det för Ohlsson även med Markus Pihlström-tränade Importedfrdetroit som tog andra raka segern.

– Jag har bara kört honom de här två starterna, men det kändes som att han vann med gott om krafter kvar, sade Ohlsson. Tredje spetsegenskaper för Ohlsson blev det med Importedfrdetroits stallkamrat O.P.´s Fabulous som även han tog andra raka segern.

– Han kom iväg på ett bra sätt och sedan kunde jag hålla mitt eget tempo, sade Ohlsson innan han bytte häst och kom ut med Bone Machine. Även han tränad av Markus Pihlström och precis som föregående ledde han från start till mål.

– Han vann väldigt lätt och med krafter kvar, kommenterade Ohlsson segern på1.15,6/1 640 meter.

Sören Eriksson är också en effektiv spetskusk som inledde kvällen bakom Solängethästen Livia som tog karriärens första seger just från spets.

– De sa att hästen var lite på gång och hon gick undan ganska lätt, sade Sören.

För några år sedan vann Per Lisell Sleipners Guldtäcke med Gärdsjö Viking. Nu har han plockat fram en ny lovande individ i Gärdsjö Maks som nu rundade till en lätt seger.

– Det är roligt med en sådan här häst, menade Per.

– Man bara gasar till och så är man förbi, fortsatte Rättviksamatören.

Montéloppet kom iväg först i sjunde försöket, men då visade sig favoriten DijonZon smått överlägsen för Jennie H Åsberg. Gävlekollegan Håkan Wallberg tränar 8-åringen som tog fjärde raka segern.

– Han blev lite stressad och inledde i en blandning av passgång, galopp och trav, men var duktig och ställde sig, sade Jennie.

Mer läsning

Annons