Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung Vänster vandrar i Hudiksvall: "Vi vill inte ha några nazister på våra gator"

Efter uppgifterna om att medborgargardet Soldiers of Odin ska vandra på Hudiksvalls gator under lördagsnatten bestämde sig Ung Vänster i Hudiksvall för att agera.

Annons

– Vi vill finnas till för samhället och dess invånare, så vi kommer också att finnas på stan i kväll. Ingen ska behöva träffa på Soldiers of Odin själva. Det kan ju hända någonting tänker vi, säger Christoffer Strömbom, styrelseledamot i Ung Vänster i Hudiksvall.

Läs även: Polisen kritisk till planerade medborgargardet i Hudiksvall: ”Blir snarare provokativt"

Ung Vänster har bjudit in andra politiska ungdomsförbund, lokala föreningar och allmänheten att vara med under lördagsnattens vandring.

– De är nazister och vi är antinazister, vi är hårt emot deras verksamhet. Vi tycker inte att nazister ska ha medborgargarde. Om man ska ha någon form av nattvandrare ska det inte vara nazister. Vi vill inte ha några nazister på våra gator. Så är det, säger Christoffer Strömbom.

Läs även: Medborgargardet Soldiers of Odin ska vandra i Hudiksvall på lördag

Ung Vänster samlas utanför Hälsinglands sparbank samma tid som Soldiers of Odin, klockan 23.00. När Ung Vänster skrev ut tid och plats på sin Facebook-sida fick de svar från medlemmar i Soldiers of Odin.

– ”Blir kanon det” fick vi av dem. De har skrivit och varit lite dryga till och med. De har även frågat varför vi också ska ut, men de har inte varit hotfulla. De har ändå haft en ganska trevlig inställning mot oss.

Finns det någon oro att ni kommer att hamna i konflikt med varandra?

– Vi är inte speciellt oroade över att det kommer att hända något. Vi är några stycken och vi vet att polisen kommer att vara ute.

Christoffer Strömbom, styrelseledamot i Ung Vänster i Hudiksvall.

Mer läsning

Annons