Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung kvinna misshandlade flicka i centrala Hudiksvall – döms i tingsrätten

Den unga kvinnan drog ner flickan på marken, satte sig över henne och slog henne i ansiktet. Misshandeln skedde inför vittnen utanför Hemköp i Hudiksvall på en onsdagskväll. Nu döms hon för brottet.

Annons

Kvinnan dömdes i Hudiksvalls tingsrätt till skyddstillsyn och samhällstjänst för misshandeln.

Läs även: Flicka blev nersparkad och slagen i centrala Hudiksvall – ung kvinna åtalas

Misshandeln inträffade den 27 april utanför Hemköp i Hudiksvall. Två vittnen såg hur den unga kvinnan, som är från Söderhamns kommun, gav sig på en yngre flicka med sparkar och slag efter att de börjat bråka.

Kvinnan drog omkull flickan så att hon föll med ansiktet ner i asfalten. Efter att flickan vänt sig om, satte sig kvinnan grensle över henne och slog henne i ansiktet. Misshandeln avslutades när allmänheten ingrep och drog bort den unga kvinnan.

Flickan drabbades av en hjärnskakning och fick sår i ansiktet och en bula i pannan.

Tingsrätten bedömer det utövade våldet som allvarligt och dömer den unga kvinnan för misshandel. Eftersom hon har utövat kraftigt våld mot en liggande person, samt har återfallit i allvarlig brottslighet, talar det för fängelse, enligt tingsrätten.

Frivården anser att den unga kvinnan inte är lämplig för samhällstjänst, men det håller inte tingsrätten med om. I stället konstateras det att kvinnan behöver övervakning för att hålla sig ifrån fortsatt brottslighet.

Påföljden blir därför skyddstillsyn och 50 timmars samhällstjänst för den unga kvinnan.

Brottet anses annars motsvara fängelse i en månad och 14 dagar, vilket kan bli aktuellt om hon inte sköter sig under skyddstillsynen.

Flickan har uppgett att hon efter misshandeln mår psykiskt dåligt, har ont i huvud, en axel och ett knä och att hon sover dåligt. Flickan ska därför även få 13 600 kronor i skadestånd för sveda och värk.

Läs även: Ung kvinna slog och sparkade yngre flicka i centrala Hudiksvall

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons