Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två häktas för människorov i Iggesund – pengar motivet enligt åklagaren

De greps efter att bensinen tagit slut i Älvkarleby, på söndagen häktades två män misstänkta för människorov av ringare graden.

Annons

Det var i torsdags som en Iggesundsbo tvingades lämna sin bostad för att följa med två andra män, 26 respektive 22 år gamla, hemmahörande i Uppsala.

De åkte söderut på E4 för att ta sig till just Uppsala, men i trakterna av Dragon Gate tog bensinen slut. Bilister som noterade tre personer gåendes på E4 på torsdagskvällen larmade polisen och det var då det upptäcktes att mannen från Iggesund var medtvingad.

Läs mer: Två män gripna för människorov

Åklagare Birgitta Fernlund rubricerar händelsen som människorov och begärde 26-åringen och 22-åringen häktade. En begäran som Hudiksvalls tingsrätt beviljade på söndagseftermiddagen.

Händelsen ska på något sätt handla om pengar förklarade Uppsalapolisens vakthavande befäl i fredags och det bekräftar jourhavande åklagare Christer Sammens på söndagen.

Tingsrättens lagman Christer Forsberg beslutade att de två männen ska häktas misstänkta för människorov av den ringare graden. Normalgraden innebär fyra års fängelse som minimistraff.

– Ja, det här är ringare, men jag vill inte gå in på hur tvånget sett ut eller om det förekommit våld. Sedan vet man ju inte vad som hade hänt i Uppsala om de kommit fram, säger åklagare Christer Sammens

Åklagare Fernlund har nu tid på sig till den 13 april att väcka åtal mot 26-åringen och 22-åringen.

Mer läsning

Annons