Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skördemarknaden på Ystegårn i Hillsta blev storsuccé

Det var många som besökte skördemarknaden under lördagen. Så många att både salladen och bullarna på marknaden tog slut liksom pajerna och kaffemjölken i caféet.
– Vi hade inte räknat med såhär mycket folk, säger Josefin Mörk som driver Ystegårn café.

Annons

Under girlanger av kottar säljs kravmärkt hembakat bröd och nyfångad fisk. Närproducerade ullprodukter och fina kolbullepannor. Läs också: Ekologisk odling ska hjälpa flyktingar in i svenska samhället

Utanför tältet fylls nyskördade grönsaker på direkt från trädgårdslandet där företaget Naturkompetens jobbar hårt med att skörda allt mer av de grönsaker och blommor de odlat helt ekologiskt.

Shungie Muhammed och Tha Doo jobbar hårt i trädgårdslandet.

Shungie Muhammed och Tha Doo har famnarna fulla med blommor till väntande besökare.

– Det är kul. Jag har jobbat på Naturkompetens i tre månader nu och arbetar mest i skogen, berättar Tha Doo.

Ewa Nilsson på Naturkompetens säljer sallad så det står härliga till.

Läs också: Grön terapi ska ge arbete

Naturkompetens står tillsammans med Ystegårn, Sörhoga lantgård och Paradisdalen bakom dagens marknad. De har haft ett bra samarbete på gården under sommaren, med djur, olika butiker, café, restaurang och bed & breakfast.

– Det är ett stort lyft att få komma hit och samarbeta med andra företag, säger Ewa Nilsson, volontär på Naturkompetens.

Dekorationen kring marknaden ger en extra fin höstkänsla.

Under dagen kan besökare få en tur med fyrhjulingen runt de betande fåren och korna eller en tur med häst och vagn.

Mats Ystergård kör runt med många besökare under dagen. Thea, Andreas och Elton Vik och Emelie Frank var glada att få sig en tur runt djuren.

Läs också: Paradisdalen – flera företagare i nytt samarbete vid Ystegårn

Kafé och restaurang säljer slut på fikabröd då 500 fikagäster hittar dit.

De fina fåren betade lugnt medan besökare tittade förbi.

– Vi hade inte kunnat ana att det skulle bli så mycket folk. Vi hämtade nytt hela tiden, men vi kunde ju inte ställa oss och baka, säger Josefin Mörk, som driver caféet och restaurangen tillsammans med Emil Oldmark.

Hon är riktigt nöjd med marknaden.

– Den stora uppslutningen visar på att folk är medvetna och vill ha bra råvaror, säger hon.

Carola Hedberg sålde sista butterkakan till Sukanya Luepongpattana.

Lena Engström säljer garn och andra ullprodukter från egna får på Grevgården.

Jan Pierd säljer riktigt fina kolbullepannor.

Monika Andersson är diakon i Hudiksvallsbygdens församling som numera bara köper närproducerade blommor och växter.

Carl-Åke Wallin säljer nyfångad fisk.

Ellen Turås säljer kravmärkta mazariner.

Boel Sjöborg ville så gärna att hennes mamma skulle köpa den största zucchinin, att hon lovade att bära runt på den hela marknaden.

Sana Palakkal ryckte in och hjälpte Shungie Muhammed och Tha Doo att hämta blommor.

Ulla Nylander Sålde hembakat hällbröd, saft och sylt.

Mer läsning

Annons