Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik Oksanen om klickfesten: "Det är häftigt"

Centerpartistiska ledarskribenten Patrik Oksanen på Hudiksvalls Tidning och helahalsingland.se får ministrars uppmärksamhet för en krönika om Putilovaffären.

Annons

"Läsvärt" skriver inrikesminister Anders Ygeman i sociala medier om Patrik Oksanens krönika. I den beskriver Patrik Oksanen vad han ser som kopplingar mellan Sverigedemokraterna och ryska makthavare.

Läs mer: Putilovaffären: Historien om Kent Ekroths anställningar och Sverigedemokraternas europeiska nätverk

Varför har Putilovkrönikan fått sådant genomslag?

– Det är ett ämne som diskuterar sådant som ligger i tiden. Jag har lyft blicken och tittar på hur vissa aktörer nätverk ser ut och hur Ryssland agerar. Då blir det en problematisk kontakt för dessa aktörer.

Behovet av längre analyser för att se och förstå sammanhang

Jag har skrivit en lång text och det visar på behovet av att längre analyser för att se och förstå sammanhang, säger Patrik Oksanen.

Hur känns det att ministrar och framträdande debattörer uppmärksammar din krönika?

– Som ledarskribent, opinionsjournalist vill jag skriva så att det berör och påverkar den politiska debatten. När jag får ett kvitto på att ministrar som Ygeman kommenterar eller Morgan Johansson länkar till min text, samtidigt som Kent Ekroth bemöter min krönika så har jag lyckats ta en plats i det offentliga samtalet.

Det är häftigt att det sker efter en ledartext i helahalsingland.se och inte i någon av rikstidningarna, säger Patrik Oksanen, som är politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning och ledarskribent på Ljusnan, Ljusdals-Posten, Söderhamnskuriren.

Läs mer: Ledare som engagerar hela landet

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons