Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart vad som händer med Avholmsberget – anläggningen fortfarande till salu

Det är oklart vad som kommer att hända med Avholmsbergets restaurang när kontraktet med Svanbackens strandhotell går ut sista september.

Annons

– Det som är klart är att vi inte kommer driva det vidare i Svanbackens regi, säger Chrille Sidfäldt, Svanbackens strandhotell.

Läs även: Smygpremiär på Avholmsberget: "Vi ville inte att det skulle stå tomt"

Företaget har arrenderat anläggningen sedan i våras. Under sommaren har anläggningen varit öppen dagligen och det har serverats mat och bland annat arrangerats musikkvällar.

Läs även: Nu är kontraktet påskrivet – de tar över restaurangen på Avholmsberget

Utsikten från Avholmsberget är känd i hela Hälsingland.

Det var förra året som ägarna Marie och Ove Östberg meddelade att de inte skulle fortsätta att driva avläggningen. Under 23 år hade de drivit verksamheten på Avholmsberget. De har under flera år försökt sälja fastigheten och verksamheten.

Läs en artikel som publicerades i våras: Risk att det blir stängt på Avholmsberget i sommar

– För närvarande så händer ingenting. Om det inte sker någon försäljning bor vi kvar på Avholmsberget och hoppas hitta en hyresgäst till restaurangen även nästa sommar, skriver Marie och Ove Östberg i ett mejl till redaktionen.

Marie och Ove Östberg har drivit verksamheten på Avholmsberget under lång tid. Men meddelade i vintras att de inte kommer att driva verksamheten vidare och vill sälja.

Kontraktet med Svanbackens strandhotell gäller till och med den sista september.

– Det är klart att det finns ett intresse att driva det vidare. Men det är inget som vi vill kommentera mer nu, utan vi får se var det landar, säger Chrille Sidfäldt som poängterar att det i så fall inte skulle ske inom Svanbackens strandhotells regi.

Läs även: Turismen blomstrar i Hudiksvall och Nordanstig – fler turistar på hemmaplan

I sommar har Marie och Ove Östberg drivit Fönebo camping som de också äger. Även den verksamheten vill paret nu sälja eller hyra ut nästa sommar.

Så här såg det ut vid smygöppningen av Avholmsbergets restaurang:

Mer läsning