Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöfaks Ungdomsstipendium till Krohn och Bäcklund

I samband med Hagmyrens midsommartävlingar, inför 5300 personer, delades Järvsöfaks Ungdomsstipendium ut. Årets stipendiat är Carolin Krohn och Stina Bäcklund. De två får 10 000 var att användas till fortsatt utbildning.

Annons

Carolin Krohn är 25 år och jobbar hos Stig Jarle Röste. Hon äger både fölston, unghästar och tävlingshästar och är mycket intresserad av kallblod.

Stina Bäcklund är 18 år och går fortfarande i gymnasiet men är engagerad som ledare på Hagmyrens travskola. Hon har också lång erfarenhet från ponnytrav och jobbar både hemma och åt andra med hästar på kvällar och helger.

Carolin och Stina blir nu också adjungerande i styrelsen för Norra Hälsinglands Travsällskap (Hagmyren).

Så här löd motiveringarna:

Carolin Krohn:

Caroline har ett stort hjärta för hästen och speciellt för den kallblodiga rasen. Äger själv fölston, unghästar och tävlingshästar. Jobbar med hästar i arbetet och fritiden under större delen av dygnets timmar. Caroline ser även lite djupare och vill förkovra sig förebyggande vård och alternativ behandling för hästens välbefinnande. Hon är en förebild för andra ungdomar och en värdig representant för travsporten.

Stina Bäcklund:

Med sitt stora engagemang både hemma och som kursledare på Hagmyrens Travskola. Brinner för att arbeta med hästar under dygnets flesta timmar, att vidareutveckla sig och barnen i travskolan är hennes drivkraft. Hon har skördat stora framgångar sedan tidig ålder med sina ”skettisar”. Hennes ordspråk är ”En glad häst är en häst som presterar”.

Tidigare stipendiater:

2010: Caroline Holm

2011: Emelie Mood

2012: Jennie Mood

2013: Hanna Edvinsson och Lisa Gilljam

2014: Wiktor Kylin-Blom

2015: Erik Holm

2016: Carolin Krohn och Stina Bäcklund.

Mer läsning

Annons