Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IT-ingenjör tar över Strömbacka Brukscafé: "Jag kör så det ryker"

På fritiden ägnar han sig åt att komponera piano- och orgel musik, men nu kommer mycket tid gå åt till att rivstarta det anrika brukskafét i Strömbacka. Erik Nordin har fullt upp med att starta igång verksamheten till sommaren.

Annons

Erik Nordin har återvänt till sin hemort Delsbo och lämnat sitt IT-företag i Stockholm, för att bli den nya ägaren för kaféverksamheten i Strömbacka Brukscafé.

– Det finns mycket kvar att göra, men det finns inte mycket att fundera över, nu återstår det bara att bita tag i arbetet, säger Erik Nordin.

Det ska bli mer än bara ett kafé är det tänkt. På ovanvåningen finns det rum som ska ägnas åt uthyrning i form av Bed and Breakfast, samt konferenslokaler – vilka troligen ska rustas upp om tiden finns. Bakom kapellet, som ligger intill, finns även bastu att besöka och kanoter att hyra. Men allt beror på hur mycket tid som vart projekt kräver.

Erik Nordin kommer att driva verksamheten och öppnar upp så snabbt som möjligt.

– Det är en rolig twist för mig, att göra något nytt och annorlunda, säger Erik Nordin.

Menyn kommer även att ändras och ambitionen är att den ska utgöras av närproducerade och ekologiska varor – så långt det går. Dessutom har Erik Nordin planerat in underhållning och musik över sommaren, då han har varit med och startat en förening som ska främja Strömbackas verksamheter.

– Jag kör så det ryker och det är svårt att säga nu hur allt kommer att gå. Men jag har höga ambitioner och det är i princip bara tiden som kan begränsa det, säger Erik Nordin.

Tidigare var han företagare och  IT-ingenjör, men nu har han siktet på att driva kaféet.

Mer läsning