Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny sportchef i HHC: "Hockeyn är en stor del av mitt liv"

Han har spelat hela 14 säsonger med Hudiksvalls HC. Nu tar Torbjörn Klaar över som sportchef i klubben. – Hockeyn har varit och är en stor del av mitt liv, säger han.

Annons

Mellan 1985 och 1999 spelade Torbjörn Klaar med HHC:s a-lag. Nu står det klart att han tar över som ny sportchef i klubben där han själv fostrades som hockeyspelare.

– Redan som åttaåring började jag spela hockey vilket var 1978 året då Hudik Hockey för övrigt grundades, säger han i ett pressmeddelande.

Han kliver på som sportchef från och med augusti. Fram till dess fungerar Alf Nordh, ordförande för HHC:s sportgrupp, som sportchef.

Till vardags är Torbjörn Klaar vd för Hälsingebygg, och han hoppas kunna ta med sig erfarenheten från jobbet in i föreningslivet.

– Förutom att jag har varit involverad inom hockeyn under större delen av mitt liv, hoppas jag kunna bidra med en drivkraft att jobba tillsammans för att uppnå gemensamma mål, just den delen med att jobba i team är något som jag tar med mig från näringslivet, säger han.

Torbjörn Klaar blir ny sportchef i HHC.

Torbjörn Klaar har även under flera år varit aktiv som tränare inom klubbens ungdomssektion.

– Som person är jag ganska analytisk, lyssnande och lugn samtidigt som jag vill se resultat. Så jag ser verkligen framemot att få fortsätta bygga laget tillsammans där vi nu börjar få till en kärntrupp medflera spelare som har kontrakt nästkommande två säsonger vilket borgar förtrygghet och långsiktighet.

Nyligen presenterades Lars "Lillis" Lövblom som ny tränare för a-laget. Alf Nordh är nöjd med att ytterligare en tung post inom föreningen nu är tillsatt.

– Han (Torbjörn Klaar) har sett HHC på nära håll under många år vilket ger en trygghet samtidigt som att han drivs av utveckling. Tobbe blir övergripande ansvarig för a-laget med personalansvar vilket han har värdefull erfarenhet från näringslivet, säger Nordh.

FAKTA Torbjörn Klaar

Roll: Ny sportchef i Hudiksvalls HC från 1 augusti 2016.

Född: 1970.

Familj: Frun Susanna, dottern Hanna och sonen Oskar.

Yrke: Vd Hälsingebygg

Moderklubb: Hudiksvalls HC

Mer läsning

Annons