Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjeshow när Kulturskolans elever firade internationella dansdagen

Under onsdagen bjöd Kulturskolans elever på en färgsprakande show med anledning av internationella dansdagen på fredag. Klockan 18.00 onsdag kväll är det allmänhetens tur att bjudas in.

Annons

Elverna från Kulturskolans dansgrupp uppträder på Kulturhusets scen.

Det var en hel del dansglädje när 150 elever från Kulturskolans dansgrupper intog Kulturhusets scen under onsdagens dansshow.

Läs mer: hundratals elever i dansshow

– I anslutning till internationella dansdagen har allmänkulturen i Hudiksvall valt att samtidigt hålla i en dansvecka. Kulturskolan passar på samma gång på med sin föreställning, säger Malin Frisk danspedagog på Kulturskolan.

150 elver på scen med olika uppträdanden.

Kulturskolans danselever uppträder med olika gestaltningar i form av möss, dockor, katter, cowboys och även hungergames.

– Vi har bjudit hit alla skolor i kommunen. Det blir totalt tre föreställningar, två nu på onsdagsförmiddagen och en ikväll klockan 18.00 för allmänheten. Eleverna som uppträder är från Kulturskolans dansgrupper och visar upp vad dem jobbat med under terminen.

Tillsamman med sin lärare har eleverna fått ha önskemål om vilka danser dem vill uppträda med.

Läs även: Folkets hus fylldes med dans

–Dansen är viktig. Det är ett sätt att uttrycka sig, använda kroppen och röra på sig. Det finns många positiva delar med dansen som också kan avspegla sig i andra skolämnen, säger hon.

Om elevernas medverkan tillägger Malin Frisk att barnen har trots att de varit spända och förväntansfulla tyckt att det är otroligt roligt att vara på scenen och dansa framför sina kompisar och föräldrar.

Se även: Dans för alla barn

Dans inspirerad från filmen Hunger Games.

– Dansveckan är till för att visa vilket fantastiskt uttryckssätt dansen är. Man kan själv delta, gå på workshops och uppleva dans på en mängd olika sätt.

Hon tillägger även att det har varit ovanligt stort deltagande under dansveckan det här året jämfört med föregående år, även biljettförsäljningen har gått bra.

Dans inspirerad från Cowboys.

Eleverna visade en hel del dansglädje på scen.

Elever i alla åldrar uppträdde.

Cheerleaders.

Eleverna från Kulturskolan har sett fram emot att visa danserna dem arbetet med under terminen.

Mer läsning