Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fulla hus när Antikmässan firade 30- årsjubileum

Det var högst besökarantal när Antik och samlarmässan drog i gång sitt 30-årsjubileum i Glysisvallen i Hudiksvall under lördagen.

Annons

överfull bilparkering och högt besöksantal under samlarmässans 30-årsjubileum.

Glysisvallens parkeringsplats räckte inte till när Antikmässan i Hudiksvall slog upp portarna under lördagen. Medan regnet forsade ner passade många på att besöka den årliga mässan som i år dessutom firade att de funnits i 30 år.

Läs här: Från samlarmassan se Andy berätta om sina samlarobjekt från -30 och -50-talet

– Det är Hudiksvalls samlarförening som anordnar mässan. Det har gått 30 år sen vi bildades 1967. Från början var det bara 20 utställare och endast mynt och frimärksmässa. Med tiden som vi har vunnit i popularitet har mässan också växt, därför har vi också fått hyra in oss i större lokaler, och i dag kan vi fylla en hel hall. I dag är det 80 utställare med varierande prylar, berättar Ingrid Ersson.

Ingrid är själv utställare och på sitt bord har hon ett varierat sortiment med saker som konst, glas, porslin, textilier och så vidare. Hennes samlarintresse började med serveringskannor.

– Jag tyckte att det var väldigt vackra. I dag har jag inte så många kvar, säger hon.

Hon tillägger att det speciella med 30-årsjubileet är att entrébiljetten även gäller som lott.

– Besökarna kan vinna ett presentkort, som dem sen kan handla för på mässan. Utställaren kan sen lösa ut presentkortet mot pengar. Utställarna som är från hela Sverige, har en hel variation av saker på sina bord, allt från Allmoge till 50, 60 och 70-talsprylar. Här verkar finnas något för alla smaker.

Och även här: Vi sänder live nar det packas upp inför Norrlands största antik och samlarmässa

– Det finns något här för alla, men ålderspannet är inte lågt, fortsätter Ingrid. Under söndagen håller Kjell Hök ett föredrag om Kungariket Hälsingland. Kjell är även värderare vilket innebär att han kan värdera föremål som besökarna tar med sig.

– Mellan klockan 12-14 får besökarna möjlighet att ta med max två föremål som Kjell Hök får värdera, säger Ingrid Ersson.

Hudiksvalls samlarförening har i dag 300 medlemmar och finns i IOGT:s lokaler som rymmer över 100 besökare. Samlarmässorna är förlagda till ishallen på Glysisvallen. Föreningen träffas regelbundet och det höga besöksantalet gör sociala aktiviteter vanligt förekommande.

Besökaren Kjell Westerlund har åkt ända från Njurunda för att gå på samlarmässan.

Kjell Westerlund Från Njurunda utanför Sundsvall stod på läktaren och letade efter sin vän som han tappat bort i folkvimlet.

Se här: Dags igen för årets samlarmässa

Majvi Åberg var en av uställarna på samlarmässan.

Majvi Åberg är ekonom i grunden. På sitt bord har hon bland annat antika dockor, hattar, och stickade attiraljer.

– Jag ser inte på TV, förutom sådant som intresserar mig. Det är så jag hinner sticka och samla på mig saker, säger hon. Jag älskar att vara kreativ.

Emma Fagerström går ofta på samlarmässor.

– Jag tycker om att gå på mässor. Det är avkoppling för mig. Sen samlar jag på olika porslinsorter, jag håller på med rollspel och hittar grejer som jag kan använda under medeltidsvecka, säger besökaren Emma Fagerström.

Siv och Bengt Rönnbäck har åkt ända från Täby.

–Vi har ett fritidshus i Hälsingland och passar på att ställa ut på samlarmässan. Vi går så mycket på olika samlarmässor och handlar en del. Då måste man göra sig av med en del, säger Siv och skrattar.

Troll.

Antika barnskor.

Skogarnas konung fanns så klart med på samlarmässan.

Mer läsning

Annons