Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsmöte i Bjuråker lockade många

Allt från bäversafari till mässor avhandlades under kvällen då kreativiteten flödade under stormötet på Bjuråkers bygdegård.

Annons

Parkeringen var full av bilar och folk strömmade in i Bjuråkers Bygdegård under söndagskvällen. På agendan stod möte och diskussioner om framtid och utveckling i Bjuråker.

Efter en inbjudan till permanentboende, fritidsboende, företagare, föreningar och övriga intresserade till ett stormöte om Bjuråkers framtid var uppslutningen stor. Där möttes de av tydliga instruktioner om att ta fikat med sig till bordet och skriva in sig på listor. En karta fanns uppsatt där alla deltagare fick kryssa i vart de bor.

Läs även: Tusentals firade påskdagarna i sann Bror Eric-anda i Bjuråker

Börje Karlsson är en av initiativtagarna och engagerad i den arbetsgrupp som bildats och brinner för bygdens utveckling. Han hälsade alla välkomna och lämnade sedan ordet till Anna-Karin Widehammar som var processledare för den workshop som hölls under kvällen. Hon började med att be alla deltagare att sätta sig med personer de inte kände så väl.

– Jag har hållit liknande workshops förut och märkt att diskussionerna blir bättre och fler ideér kommer fram när de inte redan känner varandra i grupperna, säger Anna-Karin Widehammar.

Kvällen delades upp i fyra punkter. Den första var att alla individuellt och under tystnad skulle skriva ner alla idéer på post-it lappar.

– Det är viktigt att man inte censurerar sig, utan skriver ner alla idéer och tankar, hur tokiga de än är. och att alla tänker positivt och släpper fram varandra, säger Anna-Karin Widehammar.

Arbetsgruppen menar att den allmänna servicen redan är begränsad och de ser risker för att den utvecklingen kommer att fortsätta. Detta var något som man tyckte var viktigt att diskutera under kvällen för att göra Bjuråkersbygden till en attraktiv plats för att bo och verka i.

Läs även: Lill-Babs inledde stipendiekonsert till minne av konstnären Bror Eric

Kreativiteten var det inget fel på under kvällen och ett av borden menar att idéerna var så många att de till och med fyllt kvoten med råge.

– Det har kommit alla möjliga idéer vid vårt bord. Allt från bäversafari till mässor, till att utveckla en tävling för att se vem som har tokigaste idén, säger Charlotta Forslin.

Läs även: Stormöte om bygdens framtid planeras

Sikta mot stjärnorna brukar man ju säga och i Bjuråker tänker man positivt och sätter målen högt. På frågan vad man hoppas att resultatet ska bli av kvällen kommer ett snabbt och spontant svar.

– Vi hoppas att hela världen ska hitta till Bjuråker, säger Charlotta Forslin.

Mer läsning