Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunne Jans bil behöver hittas: "Annars vet vi inte var vi ska söka"

(Uppdaterad 21 maj klockan 19.33) Missing people säger att de behöver hjälp att hitta den försvunne Jan Torstenssons bil innan de kan organisera någon sökinsats.

Annons

Under fredagen anmäldes Jan Torstensson, 57 år, försvunnen. Både polis och Missing people är inblandade i sökandet efter honom. Men i nuläget finns ingen planerad skallgångskedja.

Läs också: Jan, 57, är försvunnen – nu vädjar de anhöriga om hjälp

– Det beror helt enkelt på att vi inte vet vart vi ska söka. Om bilen hittas så begränsar man sökområdet. Om den inte hittas skulle vi behöva söka i en tio mils radie. Det är en helt orimlig uppgift, säger Peder Schillerström på Missing people Sweden.

Jan Torstensson från Delsbo färdas sannolikt i en grön Volkswagen Passat med registreringsnummer JNH980. Det är den bilen som både Missing People och polisen vill ha in tips om.

Det är en bil liknande den här som nu eftersöks. Obs bilen på bilden är inte Jan Torstenssons bil.

Om bilen hittas hoppas Missing People ha en sökinsats i gång inom några timmar. Stefan Olsson är verksamhetsledare för Missing people Gävleborg. Han berättar att de står redo om bilen skulle hittas. hans förhoppning är att bilen hittas så att man kan ha en skallgång under söndagen.

– Men vi måste veta var bilen är för att kunna hitta Jan. Vi behöver få in tips. Det kan ju vara så att han har åkt till ett angränsande län också, säger Stefan Olsson.

Polisens vakthavande befäl berättar att de fått in en del tips under lördagen. Dessvärre har dessa inte lett vidare så att polisen kommit närmare att hitta Jan Torstensson.

– Vi behöver en plats att utgå ifrån. Någonstans där han sist blev sedd. Nu utgår vi från hans bostad i Delsbo. Men i och med att hans bil är borta så kan han egentligen befinna sig var som helst. Han kan ju ha åkt långt, säger Paul Edenström, Gävleborgspolisens vakthavande befäl.

Mer läsning

Annons