Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första delen i Rose-Maries videodagbok om arbetslösheten: ”En riktig skitdag”

Hon klättrar på väggarna hemma och sysselsätter sig med långa hundpromenader. Livet som arbetslös både tär och frustrerar. – Det brukar bli otroligt långtråkiga och långdragna dagar, säger Rose-Marie Hansson.

Annons

Se Rose-Maries första videodagbok:

Hon är utbildad lastbilschaufför och skogsmaskinist, hoppar periodvis in som extrachaufför och söker ständigt efter någonting fast. Ett arbete som ger trygghet och ro.

– Mitt drömjobb är att få se mycket av Sverige, att jag kanske kan ligga ute i bilen men även komma hem. Att jag inte alltid behöver vara borta eftersom jag har hus och familj här, säger hon.

Arbetssökandet har pågått i många år nu och klumpen i magen när det närmar sig den fjortonde varje månad är ett faktum. Det är då papperna med ansökningar till diverse företag ska vara inne hos arbetsförmedlingen.

Läs även: Ministern om arbetslösheten bland unga: "Det finns massor av lediga jobb"

– Jag får ångest av att snart är det den fjortonde och snart måste jag hinna med mina arbetssök.

Papperna med arbetssökningar är nästan den enda kontakten som Rose-Marie Hansson har med arbetsförmedlingen. Förutom den är hon självgående, arbetar extra och kämpar på.

Via arbetsförmedlingen har hon gått vissa utbildningar, men när det kommer till kontakten mellan Rose-Marie och företagen går det trögare.

– Det är så tråkigt, men tanke på att arbetsförmedlingen inte kan hjälpa mig på det sättet, eftersom att det i den här branschen handlar om kontakter och de kontakterna har inte arbetsförmedlingen.

Läs också: Petters uppmaning till arbetssökande: "Visa framfötterna"

Rose-Marie Hansson är 24 år och bor i Söderhamn. På helahalsingland.se kan du följa med i hennes sökande efter ett arbete.

Vill du berätta om arbetslösheten och hur den har påverkat dig, hör av dig till, tove.sahlin@mittmedia.se.

Mer läsning