Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygande start på säsongen för Hudiksvalls HC: "Vi får inte dra för stora växlar"

Många nya ansikten både i båset och på isen. Men säsongspremiären gav HHC ett bra kvitto att det går åt rätt håll. – Jag är nöjd och roligt att det är igång, säger tränaren Lars "Lillis" Lövblom.

Annons

Träningsmötet med division 1-kollegan Örnsköldsvik spelades i Perexhallen i Söderhamn och HHC fick en riktigt bra start på säsongen. Segern skrevs till 7–1.

– Det var spännande att se. Första perioden var riktigt bra. Sen sjönk vi ner lite i andra och den tredje var bra. Det har sett bra ut på träningarna också. Men vi får inte dra för stora växlar för det här, säger Lars Lövblom.

– Samtidigt är det alltid positivt att börja bra.

Lars Lövblom från Brynäs organisation tecknade i våras ett tvåårskontrakt och tog över efter Fredrik Johansson som lämnade för Halmstad.

Spelaromsättningen har varit stor och klubben kan räkna in totalt nio nyförvärv – nästan två hela femmor. Och med tanke på det gjorde HHC ett bra första intryck inför de drygt 200 personerna på läktaren.

– Vi har ett skridskostarkt lag, men sedan gäller det att få jämnhet i det och hitta ett bra grundspel. Det jobbar vi med nu.

Laget skapade en hel drös av målchanser och visade också prov ett effektivt powerplay för att vara så pass tidigt på säsongen. Tre av målen kom i spel fem mot fyra.

– Vi har hållit på med några saker i veckan, men samtidigt har det inte varit fokus på powerplay. Men stundtals var det bra, kanske lite överkonstruktivt i bland. Men hellre det då.

Adam Seydlitz.

I övrigt från matchen kan vi konstatera att ...

... HHC hade fyra pass på is i benen inför premiären. Örnsköldsvik hela nio stycken.

... Nyförvärven Joonas Koskinen och Fredric Larsson saknades tillsammans med Mathias Eriksson.

LÄS MER: 110 Liiga-matcher – centern Joonas Koskinen nästa nyförvärv

... Simon Nordh vaktade kassen under hela matchen och fick det lite ovanliga nöjet att få två straffar emot sig. Men han höll målet rent från påhälsning vid båda tillfällena.

... Backen Markus Västilä ny från KooKoo i finska högstaligan gjorde ett väldigt gott första intryck.

... Målvakten Johan Kallio, som förra säsongen spelade med HHC, satt på läktaren och fick se sitt nya lag förlora stort.

... Anton Hammargård fick chansen i förstalinan och 18-åringen från Sveg svarade också för ett av målen.

– Han är duktigt och det är också en signal till andra juniorer att man har en möjlighet om man är bra, säger Lars Lövblom.

Hur länge dröjer det innan ni är tillbaka och tränar på is i Hudiksvall?

– Det vet vi inte än. Vi hoppas i slutet av veckan.

Nästa träningsmatch spelar HHC mot Sundsvall den 17 augusti.

LÄS MER: Ingen kyla i Glysishallen – då får HHC gå på is i Söderhamn

MATCHFAKTA

Hudiksvalls HC–Örnsköldsvik 7–1 (3–0, 1–0, 3–1)

Målen: 1–0 (6) Martin Naenfeldt, 2–0 (12) Jonas Lindström, 3–0 (14) Emil Broed, 4–0 (24) Anton Åman, 4–1 (50) 5–1 (56) Pontus Wernerson-Libäck, 6–1 (57) Anton Hammargård, 7–1 (60) Oskar Bergqvist.

Mer läsning