Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dellenbaden firar midsommar med pop- och rapmusik

Om ungdomarna får bestämma så ska midsommar firas med pop- och rapmusik. Bandet Hansam kommer för första gången till Hälsingland och uppträder på midsommarafton i Sommarhemmet Dellenbaden.

Annons

Det kommer vara gratis entré och glassbaren kommer stå öppen för alla midsommarfirare som har vägarna förbi och är sugna på att fira högtiden. Senare på kvällen kommer det att grillas korv vid kanalen. Men det som troligen kommer dra till sig mest uppmärksamhet är de inbokade gästerna som toppat både iTunes singellista och P3:s Digilista - nämligen bandet, Hansam.

Från vänster: sångarna Samuel Andersson och Hannes Grahn. Foto av Oskar Omne.

Hur kommer det sig att Hansam är ett av banden som ska uppträda på kvällen?

– Det är ungdomarna som är med och påverkar vilka som ska uppträda, så det är deras förtjänst att det blev Hansam som kommer, säger Anders Svensson som är vice ordförande i Sommarhemmet Dellenbaden.

–Vi vill att vårt program ska vara så brett som möjligt och tilltala alla olika åldersgrupper så därför blev det bland annat detta band som uppträder.

Eventet kommer att vara alkohol- och drogfritt, och schemat för midsommarafton är redan färdigställt. På eftermiddagen börjar firandet med att klä midsommarstången och lite danslekar för att senare starta igång showen - först ut är Ylva Timan Olofsson och Mikael Olofsson med band, vars show heter "Tribute to Andra'e Crouch", som är ett gospeluppträdande. Sist kör Hansam sitt uppträdande.

Hansam startade som ett gymnasieprojekt och släppte sitt debutalbum 2013 - sedan dess har de haft över 100 livespelningar.

Vilka förväntningar finns på firandet?

–Att det kommer bli kopiöst mycket folk, det brukar det bli och det är alltid roligt. Och att vi får bra väder, såklart. Förra året var det bara fyra grader, så vi kan ju iallafall hoppas på det dubbla i år, skrattar han till.

Dellenbaden drivs och ägs av flera församlingar i Dellenbygden, både frikyrkliga och från Svenska kyrkan. Firandet kommer att kräva några hjälpande händer - vilket inte verkar vara en oro hos Anders Svensson.

– Vi brukar få många som hjälper till. Vissa dyker bara upp med något hembakat eller ställer sig och hjälper till med disken, andra frågar i förväg vad de kan bidra med. Det är de frivilliga som gör att det här blir möjligt och det brukar gå bra, säger Anders Svensson.

Läs även: Läsarbild: Vårstädning på sommarhemmet

Mer läsning

Annons