Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelmekanikern från Bjuråker rullar till Prag – för att stödja barn med cancer

När 170 cyklister cyklar från Prag till Sverige kan mycket hända. Tage Eriksson från Bjuråker har flyttat in sin cykelverkstad i husbilen, och nu bär det av.

Annons

Det är Barncancerfonden som ligger bakom cykeltävlingen Ride of Hope Europe, och allt arbete kring tävligen är frivilligt för att få in så mycket pengar som möjligt.

Du ska vara mekaniker på ett cykellopp, kan du berätta mer om det?

– Det är 170 cyklister som alla har en relation till någon som är drabbad av cancer. Loppet heter Ride of Hope Europe och går från Prag den 4 juli, till Almers Hus i Varberg, där cyklisterna går i mål den 10 juli. Många av cyklisterna är från Gävle med omnejd men jag är från Bjuråker och har med mig Jan Fagerström från Färila i bilen ner, säger Tage Eriksson.

Jan Fagerström och Tage Eriksson är cyklist och mekaniker och de ska ta sig från Prag till Varberg på en vecka.

Själv är Bjuråkers cykelmekaniker ordförande i Ljusdals cykelklubb, och det var genom dem han fick höra om loppet och att de behövde servicebilar.

– Cyklisterna kör femton mil på sju dagar. Så det är lätt att många blir trötta. Det finns också sjukvårdsbilar och andra servicebilar som sköter depåerna, säger Tage Eriksson.

Läs mer: Idrott och välgörenhet – en växande trend

Cykelintresserade som inte kunnat följa med på den långa resan kan följa loppet via organisationens hemsida, där ett filmteam kommer att lägga upp filmklipp utmed vägen.

– Jag ställer gärna upp på det här och offrar två veckors semester, för det är för ett bra syfte, säger Tage Eriksson.

Mer läsning

Annons