Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygget av den nya sportanläggningen är i gång – så här kommer den se ut

Med ett första spadtag inleddes under torsdagseftermiddagen bygget av den nya sportanläggningen på Furulund. Friskis & Svettis nya och anpassade lokaler väntas stå klara i december.

Annons

Funktionärer från Friskis & Svettis har samlats på plats med byggherre Jon Larsgården för att inviga bygget med ett första spadtag.

På byggarbetsplatsen har ett 20-tal av Friskis & Svettis funktionärer med byggherren Jon Larsgården samlats för att vara med när det första spadtaget tas. Även om bygget startade redan i början av april.

– Allt kommer att vara anpassat för vårt utbud och vår träning, så det känns jättespännande. Föreningen har varit med och utformat ritningarna in i minsta detalj, säger Reidunn Wettermark, ordförande för Friskis & Svettis i Hudiksvall.

Läs mer: Förening skaffar egen anläggning

Den nedre våningen kommer att husera bland annat två salar och ett gym.

Förutom ett mer centralt läge ska flytten ge föreningen plats att växa. I dag har de ett 50-tal träningspass i veckan, i de nya lokalerna är tanken att deras utbud ska bli ännu bredare. Lokalerna ska även bli tillgängliga för alla som vill träna.

– Det kommer att bli handikappanpassat. Vår verksamhet är ju så att vi ska vara till för alla, men i de lokaler vi är i nu har vi problem med handikappanpassningen, säger Ninni Ekström, verksamhetschef för Friskis och Svettis i Hudiksvall.

Läs även: Diesellukt stänger duscharna på Friskis & Svettis

På den övre våningen tillkommer en sal för spinning och kontorslokaler.

I december ska den 1 400 kvadratmeter stora sportanläggningen på furulundsvägen stå klar, meddelar byggherren Jon Larsgården. I januari 2017 flyttar Friskis & Svettis in. Det är Jon Larsgården Förvaltning AB som bygger fastigheten åt Granebovägen Förvaltning AB, ägt av Jon Larsgården och familjen Sonerud.

I föreningens nuvarande anläggning hänger en tavla med ritningarna över den nya sportanläggningen. På den får medlemmarna hänga upp förslag på vad de vill se i de nya lokalerna.

– Den största önskan är en bastu, så vi har bestämt oss för att bygga två, skrattar Reidunn Wettermark.

Läs även: Barncancer engagerar motionärer - trampar cykel från 7 till 19

Mer läsning

Annons