Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarna oense – Fastighetsbyrån i Hudiksvall splittras: ”Som en skilsmässa”

Efter sju år har Fastighetsbyråns ägare valt att gå skilda vägar. Ingen av dem vill gå närmare in på anledningen, men säger att de inte kommit överens.

Annons

Ann-Sofie Lundvall äger nu Hälsinglands Fastighetsbyrå tillsammans med sin far Bernt Larsson. Deras nya mäklarbyrå är kvar på Drottninggatan 8 i Hudiksvall.

För några dagar sedan kunde det se ut som Fastighetsbyrån hade fått ett nytt namn. På skylten utanför Drottningsgatan 8 i Hudiksvall, där mäklaren förut huserade står det nu, Hälsinglands Fastighetsbyrå. Längre ner på stan, på Storgatan 30, öpppnade i stället Fastighetsbyrån.

– Ja, vi har startat en ny mäklararbyrå, Hälsinglands Fastighetsbyrå, som ska verka över hela Hälsingland, och egentligen, om vi skulle vilja, i hela landet, säger en av Fastighetsbyråns gamla ägare Ann-Sofie Lundvall.

Hälsinglands Fastighetsbyrås ägare Ann-Sofie Lundvall och hennes far Bernt Larsson.

Läs mer: bostadsbrist ger högre villapriser

Det visade sig att de gamla ägarna, Ann-sofie Lundvall och Johanna Nordholm, som drivit fastighetsbyrån sedan 2009 av okänd anledning valt att splittra på sig. Nu driver de mäklarbyråer på varsitt håll.

– För sju år sen tog Ann-Sofi kontakt med mig och frågade om vi inte skulle driva ett mäkleri tillsammans. Så, utan att egentligen känna varandra startade vi upp. Vi har kompleterat varandra bra, eftersom vi är så olika som personer, säger Fastighetsbyråns, numera ensamma ägare Johanna Nordholm.

Läs mer: här är toppmäklarna i just din kommun

Vad är det då som gjorde att ni valde att ändå splittra er, om det är som du säger att ni kompletterar varandra bra?

– Jo, men på grund av meningsskiljaktigheter, så är det, säger hon.

Trots att båda två är väldigt förtegna och försiktiga med att gå in på detaljer kring händelsen, så vill de ändå ge något slags besked om vad som föranlett uppbrottet.

– I samband med att vi skulle skriva ett franchiseavtal så hade vi olika uppfattningar hur det skulle drivas framåt och det gjorde att vi gick skilda vägar, förklarar Ann-Sofie Lundvall.

Efter sju års samarbete, kan man inte låta bli att undra hur man mår efter en sådan här händelse?

Läs mer: bostadspriserna skjuter fart igen

– Man skulle kunna likställa det med en skilsmässa, och i en sån mår man ju inte alltid så bra hela tiden. Det är klart att det finns en oro bland personalen, men med det fantastiska stöd vi har fått från våra kunder, samarbetspartners och företagare, så är vi i dag otroligt glada över att vi är där vi är, säger Ann-Sofie Lundvall.

Även Johanna Nordholm säger att hon fått stöd från kunder och andra som vill ge lyckönskningar.

Mer läsning