Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönare gräs lockade – kor rymde ut på golfgreenen – igen

Tydligen var gräset grönare på golfbanan vid Hamnleden än i kohagen. För andra gången på lite mer än en vecka har flera lösa kor sprungit in på banan.

Annons

Under förra veckan på onsdagen fick golfbanan vid Hamnleden besök av sex kor som promenarde in på banan. Idag, för andra gången har dom rymt från hagen vid Testeboån igen.

– Det är besvärligt att det händer. Hagen går ut i havet och ibland hamnar stängseltråden i vattnet och strömmen försvinner. Det gör att dom inte blir rädd att gå igenom stängslet. berättar bonden Lars Hillbom som äger korna.

Förra veckan rymde sex kor och promenerade på golfbanan.

Gävle golfklubb tar det som har hänt med ro, även om det kan ställa till med problem.

– Det är ingen spelare som har blivit rädd för korna. Det som kan hända är att det blir gropar i banan som tar tid att laga, berättar Anders Erkers vid Gävle golfklubb.

Det tog cirka en timme för Anders Hillbom och hans anhöriga att fånga in korna. Nu kommer dom att få flytta hem till Åbyggeby och kommer inte att gå i hagen vid Testeboån förrän till våren igen.

– Vi måste prata med kommunen som äger marken. Det behöver göras en rejäl översyn om vi ska kunna ha korna i hagen igen, berättar bonden Anders.

Mer läsning