Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäskrögare säljer Gävlerestaurang på Blocket – innan den ens har öppnat

Den nyinredda, asiatiska restaurangen Mixed Hot Wok i centrala Gävle har inte ens hunnit öppna. Nu är den till salu på Blocket för 2,2 miljoner kronor.

Annons

Sedan några år tillbaka driver ägaren Kong Gno en likadan restaurang i Bollnäs. I januari i år startade han även en på Köpmangatan i Sandviken, i före detta restaurang Napoleons lokaler som förstördes i en brand 2014.

I november stod det klart att den asiatiska kedjan skulle öppna en restaurang på Drottninggatan i Gävle.

En lapp på dörren upplyser besökarna om att restaurangen är tillfälligt stängd.

Det var meningen att Gävlerestaurangen skulle öppna i februari eller mars i år. Den 500 kvadratmeter stora serveringen är inredd och klar med 148 sittplatser.

Men nu är restaurangen utlagd på Blocket till försäljning. I annonsen står det att interiören är väl genomtänkt med omgivande accessoarer som "ger den rätta känslan". Priset på 2,2 miljoner kronor framställs som "tilltalande" med tanke på de stora investeringar som gjorts.

När vi når ägaren Kong Gno berättar han att han överväger att sälja restaurangen – men att det inte är säkert att det blir så.

– Jag hade tänkt driva restaurangen själv, men har haft svårt att hitta personal. Vi får se hur det blir. Antingen öppnar vi själva eller så säljer vi, säger han.

Telefonsamtalet bryts sedan och och under fredagseftermiddagen gick det inte att nå honom för fler frågor.

De två närmsta restaurang-grannarna på Drottninggatan är också asiastiska, närmare bestämt thailändska Tom Yum Ninetynine och japanska Sakura Sushi. Även Mixed Hot Wok har sushi på menyn. Men konkurrensen var inget som bekymrade Kong Gno i en intervju från november.

– Det är bra med konkurrens. Då får kunderna mycket att välja på, sa han.

Mer läsning

Annons