Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha 50 000 för fortsatt upprustning av Trolldalen

Föreningen Trolldalen ansöker om ett kommunalt bidrag på 50 000 kronor för att renovera byggnader i Trolldalen.

Annons

Lillian Larsson, Torsten Sjöström och Lars-Åke Perers från föreningen Trolldalen, som bildades i vintras. I sommar hoppas de kunna fortsätta renoveringen av Trolldalen.

I slutet av 2015 bildades föreningen Trolldalen som ska jobba med att bevara och utveckla Trolldalens miljö och kulturhistoriska värde, där framför allt linet och linberedningen spelar en stor roll.

Nu ansöker föreningen om ett kommunalt bidrag på 50 000 kronor för att fortsätta den renovering av byggnader som påbörjades redan förra sommaren, då via bidrag från länsstyrelsen.

Kulturmiljön i Trolldalen bär en stolt hälsingsk tradition av linberedning. Bilden är från 1970-talet.

Föreningen Trolldalen beviljades för en och en halv månad sedan ett bidrag från länsstyrelsen för byggnadsminnesvård. Pengarna ska gå till takrenovering av bland annat skvaltkvarnen i Trolldalen och täcker 75 procent av totalkostnaden, dock högst 135 000 kronor.

Läs också: Växbo Krog satsar ekologiskt

Det kommunala bidraget på 50 000 kronor söks för att föreningen ska kunna rusta upp fler byggnader samt stigar, räcken, trappor och rastbord i Trolldalen.

I ansökan skriver föreningen att arbetet i sommar kommer att påbörjas endast om föreningen får full kostnadstäckning via bidrag.

Mer läsning

Annons