Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vild och kylig avslutning: "Det här kan skapa gemenskap"

Toppluvor, snålblåst och kalla fingrar var inget som satte stopp för Bollnäs friidrottsklubbs avslutningsläger med Wild kidz-tema på Orbadens strand. – De tycker det här är roligt, säger ledaren Robert Fjällrud.

Annons

Molnen som speglar sig i Ljusnans vatten vid Orbaden släpper inte igenom speciellt många strålar sol. Men det 50-talet barn som springer omkring i sanden strålar av glädje ändå, trots kylan.

Läs också: Joel Groth efter sitt nya SM-guld: "Ett skönt avslut på innesäsongen"

Idag när friidrottsklubben arrangerar ett endagsläger är det Wild-kidz-tema som gäller.

När Bollnäs friidrottsklubb arrangerade avslutningsläger med Wild kidz-tema deltog närmare 50 barn i aktiviteterna.

– Jag har gått runt och peppat barnen att prata med varandra och ha kul. Det är det allt det här går ut på, att leka fram friidrotten, säger ledaren Robert Fjällrud.

Läs också: Ström stark i motvinden – trea i den första tävlingen

Barnen delas in i åtta lag. Varje lag ska därefter samla in poäng som mot slutet av dagen ska summeras ihop. Uppnås tillräckligt många poäng väntar en överraskning.

Det gäller att vara koncentrerad, även under lekstunderna.

Springa stafett, kasta ner burkpyramider med bollar, kasta prick och gå tipsrunda är några av grenarna barnen tävlar i. Däremellan äts det frukt, korv och hamburgare om vartannat.

Läs också: Tappade synen som tioåring – nu jagar Joel från Arbrå mot Paralympics

Sexåriga Emil Hansson ser fram emot eftermiddagens överraskning.

Under en kort paus sätter sig sexårige Emil Hansson på en sten lite avsides och pillar med lite granskott han hittat på marken.

– Jag tycker att det bästa är att man kommer att få en överraskning när man klarat allt. Och jag tror att det är glass, säger han.

Malte Edvardsson, Mille Edvardsson och Alexander Nyström har haft roligt under dagen.

Alexaner Nyström, Mille Edvardsson och Malte Edvarsson hör till de som är bland de äldre som är med och samlar poäng under Wild kidz-dagen.

Alla tre tycker det har varit roliga tävlingar hittills, trots att de inte haft så stor hjälp av de friidrorttsliga kunkaper de redan besitter i tävlingarna som utspelat sig här på stranden.

– Kasta boll är väl grenen som gått bäst hittills, säger Alexander som annars anser att 800 meter är grenen han själv är bäst på.

Ledaren Robert Fjällrud håller koll på vad som händer.

Robert Fjällrud som tillsammans med Staffan Milebo är några av ledarna som håller i dagens arrangemang är nöjda med dagen och hoppas det här ska svetsa samman gruppen ännu mer än vad den redan är.

– Friidrott är ju många gånger en sport där man tävlar enskilt. Ändå ingår man ju ofta i ett lag. Den här dagen tror jag kan få ihop lagkänslan och skapa gemenskap på ett bra sätt, säger Robert Fjällrud.

– En sån här stor grej gör det enkelt att knyta ihop gruppen. Det blir ett bra sätt att lära känna varandra, fyller Staffan Milebo i.

Mer läsning