Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två kilometer loppis väntar i Lilltjära

På söndag är det dags för storloppis längs Gamla Sibovägen i Lilltjära. Längs ungefär två kilometer av vägen kommer det att finnas kring 20 olika loppisar att välja mellan.

Annons

Lotta Toft är en av arrangörerna från bygårdsföreningen i Lilltjära.

– Det var en i byn kom på idén att det vore kul om alla grannar kunde ha en gemsam loppis. Vi gick med en intresseförfrågan i våras och det var ganska stort intresse, så då bestämde vi oss för att köra, berättar hon.

På söndag vankas

Loppisarna längs vägen kommer att vara av varierande storlek. Vissa försäljningsställen består av bord längs vägkanten, på andra håll vankas gårdsloppisar.

– Man väljer själv om man ställer upp bord längs vägen eller om man skyltar in till en bod eller garage på tomten, så det blir båda delarna.

Främst blir det de boende längs vägen som säljer prylar, men intresset har spridit sig så några av försäljarna kommer också från andra delar av Lilltjära.

Gamla Sibovägen är smal och krokig och eftersom en hel del folk väntas komma till loppisen så rekommenderar Lotta Toft för smidighetens skull att de som kan ställer bilen på lämpligt ställe och tar sig mellan de olika försäljningsställena till fots.

Loppiskulturen har växt sig stark i Hälsingland på senare år och intresset verkar inte minska. Lotta Toft har sin teori om vad det är som lockar:

– Jag tror att man kommit på det fina i det här med att återanvända saker. Sedan finns det ju många som försöker hitta stilar som varit när det handlar om kläder och då är det ju loppis som gäller. Så det är nog en kombination av flera saker tror jag.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning