Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tionde året för Sörängs succémarknad

Veteran- och kuriosamarknaden i Söräng har succesivt växt till ett jätteevenemang. I fjol kom 3 000 besökare till marknaden. På lördag är det dags igen.

Annons

Anna-Lisa Persson, Bo Beijergård, Lennart Persson och Carin Årdahl Persson har laddat för Sörängs traditonella veteran- och kuriosamarknad.

Anna-Lisa Persson är ordförande i byalaget i Söräng och en av huvudpersonerna bakom marknaden som skapar folkvandring till den lilla byn en lördag varje höst.

– Den har växt sig större för varje år, så vi hoppas och tror på minst lika många besökare i år som förra gången.

På lördag är det dessutom tioårsjubileum för arrangemanget, som huvudsaklingen erbjuder saker av nostalgiskt värde. På en veteran- och kuriosamarknad är nyproducerade saker – förstås – bannlysta. Undantagen är det ätbara i serveringen, plus en del hantverk.

– I övrigt är det bara äldre grejer som man kan hitta här, säger Anna-Lisa Persson, som i år är särskilt belåten med det stora lotteriet som erbjuds. Lottpriset, fem kronor, för även det tankarna till svunna tider.

– Priserna är skänkta av byns företagare, väldigt tacksamt att så många av dem ställer upp för det här arrangemanget, det är viktigt för hela byn.

I år kommer omkring 70 knallar att sälja saker på marknaden. Det innebär fullbokat. Som vanligt när det stundar veteranmarknad i Söräng.

Läs också: Publikrekord för marknaden i Söräng

Mer läsning

Annons