Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tina Mansson-Söderlund blir Bollnäs nya socialchef: "Går från att granska verksamheten till att leda den"

Tina Mansson-Söderlund, medicinskt ansvarig sjuksköterska, blir ny socialchef i Bollnäs. Annika Placido, som varit tillförordnad socialchef sedan i höstas och socialchef sedan januari har sagt upp sig.

Annons

Tina Mansson-Söderlund, till vänster, blir ny socialchef i Bollnäs.

Läs även: Annika Placido får fast tjänst som socialchef i Bollnäs

52-åriga Tina Mansson-Söderlund har de senaste sex åren arbetat som MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska, i kommunen. Det nya jobbet som socialchef innebär att hon går från att granska socialförvaltningens verksamhet till att leda den.

– Jag känner att jag är redo att gå in i en ny roll. Jag inser att vi står inför stora utmaningar, men förväntar mig att den kunniga och engagerade personal vi har i förvaltningen ska fortsätta att göra ett lika bra jobb som de gör idag, säger Tina Mansson-Söderlund.

Läs mer: Ny socialchef i Bollnäs igen efter oväntade turer

Vilka är de stora utmaningarna du talar om?

– För kommunal verksamhet överhuvudtaget handlar det om problem när gäller resurser, i form av pengar och personal. Vissa yrkesgrupper har vi i socialförvaltningen redan i dag svårt att rekrytera. Och behovet av nyrekryteringar kommer att bli större i och med pensionsavgångar i framtiden.

Tina Mansson-Söderlund tillträder sin nya tjänst den 1 maj. Annika Placido arbetar kvar i Bollnäs kommun fram till slutet av juli.

Läs mer: Avgående socialchefen om tiden i Bollnäs: "Det finns frågor som man måste ta tag i"

Mer läsning

Annons