Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormare dubbelt aktuell i rutan i höst – lättsam detektivkomedi följs av tung thrillerserie

Arbråsonen Peter Stormare är aktuell i två nya tv-produktioner. Komediserien Swedish Dicks har premiär 2 september och i slutet av oktober börjar påkostade thrillerserien Midnattssol sändas.

Annons

Peter Stormare, Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten finns med i nya thrillerserien Midnattssol som har premiär i SVT i oktober.

Det blir mycket Peter Stormare i tv-rutan i höst. Skådespelaren från Arbrå spelar bärande roller två förhandshajpade serier.

Närmast i tid ligger Viaplays första originalproduktion, Swedish Dicks, där Stormare spelar mot bland andra Johan Glans, Keanu Reeves och Traci Lords. Serien är inspelad i Los Angeles.

– Det har varit grymt. Jag tror att det blir en häftig halvtimmes komedi. Twin peaks korsat med Monty Python, säger Peter Stormare i en intervju i Café.

Peter Settman, en av seriens upphovsmän, har beskrivit Swedish Dicks som "en mix av lätt och mörk humor – både larvig och smart komedi".

Hanlingen kretsar kring huvudpersonerna Ingmar (Peter Stormare) och Axel (Johan Glans) som startar en privatdetektivfirma med namnet Swedish Dicks.

Första säsongen av innehåller tio avsnitt. Premiär 2 september på Viaplay.

Läs också: Stormare designade lyxsvit i Orbaden

Nästa storproduktion med Peter Stormare heter Midnattssol och har premiär i SVT 23 oktober då det första av den fransk-svenska thrillerseriens åtta avsnitt sänds.

Ett brutalt mord på en fransk medborgare tvingar en fransk mordutredare till Kiruna. Fallet visar sig snart bara vara det första i en serie symbolladdade mord.

Förutom Stormare medverkar bland andra Gustaf Hammarsten och franska skådespelaren Leïla Bekhti. Midnattssol har spelats in i Paris och Kiruna och serien är skapad av Måns Mårlind och Björn Stein.

Serien beskrivs på SVT:s hemsida som "en internationell high-concept-thriller som utspelar i norra Norrlands majestätiska landskap och ställer viktiga frågor om kulturella skillnader, fördomar och tolerans i det moderna Europa."

Mer läsning

Annons