Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver till Burvall – trots att han var först i mål: "Mycket snöpligt"

Tomas Burvall var först i mål i discathontävlingen när SM-veckan i Norrköping officiellt inleddes på onsdagen. Trots det blev det bara ett silver, efter ett tidstillägg på tio sekunder.

Annons

– Jag hade missat en port tidigare i loppet. Det var lite oklart hur det skulle bli, men när de kollat igenom reglerna fick jag ett tillägg på tio sekunder, säger Burvall.

En funktionär längs banan sade till Burvall att han var på rätt sida, men själv var han osäker.

– Och det är upp till spelaren själv att bedöma. Hade jag litat mer på mig själv så hade jag tagit porten igen. Sen vet man inte hur loppet hade blivit då, men nu blev det i alla fall en miss. Mycket snöpligt, säger han.

Tomas Burvall och Fredrik Bodell tävlar båda i frisbeesport under SM-veckan i Norrköping.

Burvall var en sekund före hemmahoppet Jonathan Brandtberg i mål, men fick alltså tio sekunders tidstillägg och flyttades därmed ner till andra plats.

Se Burvall prata om discathon-ångest här.

SM–veckan tjuvstartade redan under tisdagen med discgolf. Tomas Burvall missade den finalen med ett kast och stannade på en sjätte plats. Desto bättre gick det för 24-åringen Fredrik Bodell, som tog sig till final.

– Första gången han slog mig var för två veckor sen, och nu gjorde han det igen, säger Burvall.

Bodell ledde efter 18 hål, men tappade mot slutet och efter finalvarvet låg han delad tre med två andra spelare. Efter särspelet stod det klart att det blev en femte plats för Bodell.

Mer läsning

Annons